banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfalılar, Kunut duasıyla Mısırlı Müslümanlara destek verdi

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları, idam kararlarına tepki göstermek için duaya çağrı adıyla program düzenledi.  Kalabalık grup, cemaatle yatsı namazı kılıp Kunut duası yaptı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda sinevizyon gösterimi yapıldı, küçük çocuklar şiirler okudu. Küçük bir kız çocuğunun Şeyh Ahmet Yasin'in vasiyetini okuduğunda birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Programa Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Mehmet Akbaş konuşmacı olarak katıldı. Müslümanların kardeşliğine vurgu yapan Akbaş; Kürt,Türk ve Arapların kardeş olmayı başarması durumunda kimsenin onları durduramayacağını söyledi.

Kudüs'ün önemine de değinen Akbaş, tarih boyunca Kudüs'ü elinde bulunduranların dünyaya hükmettiğini söyledi. Müslümanların birlik olup aralarında Selahaddinleri çıkarması durumunda Kudüs'ün fethedileceğini ifade etti.

Halid Bin Velid ile Sasani Kisra'sının arasında geçen bir olayı da anlatan Akbaş, Muhammed Mursi'nin ruhunun, Halid bin Velid'in ruhu olduğunu söyledi.

Etkinliğe katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  programın yapıldığı alanın adının Rabia Meydanı olarak değiştirileceğini söyledi. Program yapılan duayla sona erdi. (Osman Gülebak-Sedat Kuşulay-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.