banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

Urfalı Valiye 1950 Şanlıurfa hediyesi

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Talat Akay, Mersin Valisi, Şanlıurfalı Hasan Basri Güzeloğluna Şanlıurfada 1950li yıllarda çekilmiş fotoğrafın olduğu tabloyu hediye etti.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersine giden GAP Gazeteciler Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali  Hasan Güzeloğlu onuruna Sutlaşa Otelde  akşam yemeğine katıldılar. Vali Güzeloğlu, basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu ifade ederek; basının hür, bağımsız ve güçlü olmasının Türkiyede demokrasinin geleceği açısından da oldukça önemli olduğunu kaydetti. GAP Genel Merkez yöneticilerini Mersinde ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Güzeloğlu, Mersinde hayata geçirilen proje ve yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
 Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentte ulaşım alanında yapılan yatırımların sadece ulaşım sektörüne değil, aynı zamanda da diğer sektörlere de hareketlilik getireceğini söyledi.
Mersinin özellikle son yıllarda birçok alanda oldukça önemli adımlar attığına dikkat çeken Güzeloğlu, ulaşım alanında Tarsus ilçesinde Ulaştırma Bakanlığınca yapılması gündemde olan, uluslararası ölçekteki Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesinin de Mersinin ve bölgenin gelişiminde önemli bir misyon üstleneceğini savundu. Mut ilçesi ile Karaman arasında yapılan yol çalışmalarının yanı sıra Antalya-Mersin arasındaki sahil yoluna yönelik genişletme çalışmalarının da 2012 yılında tamamlanmasının planlandığını anlatan Güzeloğlu, Mersin-Lübnan Deniz Feribotu seferlerinin önümüzdeki dönemde de yeniden başlatılacağını açıkladı. Güzeloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımların tamamlanmasıyla birlikte sadece ulaşım sektöründe değil, diğer sektörlerde de hareketlilik yaşanacağını da sözlerine ekledi.
Hasan Güzeloğlunun Mersin Valiliği görevine getirilmesinin Mersin açısından oldukça önemli bir fırsat olduğunu savunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da, Mersinlileri bu açıdan şanslı buluyorum. Vizyon ve misyon sahibi olan Vali Güzeloğlunun Mersinin geleceğine önemli katkılar sunacağına inancım tamdır. Şahsıma camiamıza ve basın mensuplarına ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum dedi.
Şanlıurfa’dan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Talat Akay ise; Mersin gibi bir metropolü daha ilerilere taşıyacağına inandığı, Şanlıurfalı hemşehrimize  Ankara ve İstanbul gibi mega kentleri de idare edebileceğine değindi. En kısa zamanda ya kültür başkenti İstanbul’da yada Ülkemizin kalbi Ankara’da vali olarak görmek istediğini belirtti. Akay; Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Balıklıgöl yanında bulunan Rızvaniye Külliyesinde sergilenen “Şanlıurfa’nın üç yüzü” adlı fotoğraf sergisinde teşhir edilen Şanlıurfa’nın 60 yıl öncesini gösteren bir tabloyu hediye etti. 
Birlik Genel Sekreteri Fahrettin Çelik de, kaleme aldığı; İnsanca Yaşama Bilinci kitabını imzalayarak Güzeloğluna hediye etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.