banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfalı şoför Peşmerge tarafından alıkonuldu iddiası

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Hacıekber Mahallesinde ikamet eden İsa Albakan'ın 22 gün önce şoför olarak çalıştığı kamyona yük yükleyerek Güney Kürdistan'a gittiği daha sonra Türkiye’ye dönüş yaptığı sırada ehliyet ve pasaport kontrol noktasında gözaltına alındığı ve aradan 23 gün geçmesine rağmen hala serbest bırakılmadığı eşi ve akrabaları tarafından dile getirildi.

 

Aylıkçı olarak çalıştığı bir kamyonla yük alarak 22 gün önce Güney Kürdistan'a giden İsa Albakan, yükünü boşaltıp Türkiye’ye dönmek isterken kontrol noktasında ehliyet ve ruhsat sorgulama sırasında araçtan indirilerek Peşmerge tarafından gözaltına alındı.

 

Olay ile ilgili İlke Haber Ajansına konuşan Albak'ın ailesi  yetkililerin biran önce İsa Albakan için harekete geçilmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Yardım isterken gözyaşlarına hâkim olamayan dört çocuk annesi Zehra Albakan, 23 gündür perişan olduğunu ve çaresizlik içerisinde eşini beklediğini dile getirerek, “Dün aldığımız habere göre eşime işkencede yapılıyormuş. Soğan ve ekmek sadece veriyorlar. Bizim akrabamız Irak’a gidip geliyor. O bize bunları anlattı. Başbakan ve Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Eşim işkence altında Allah için bize yardım edin.” Dedi

 

“Elinizi ayağınızı öpüyorum lütfen kardeşimi getirin”

Kardeşinin  Din Bir Sen tarafından düzenlenen Peygamber kimliği ve Arapça yazılı bir ayet nedeniyle kaçırıldığını iddia eden Ahmet Albakan ise, “ Kardeşim Peygamberin kimliği nedeniyle tutuklandı. Bizler Müslüman olduğumuzu söylüyoruz. O zaman neden peygamberin kimliği ve ayet yasak? Peygamberin kimliği ve ayetler Müslümanlığın sembolü bunu bilmiyorlar mı?” ifadelerine yer verdi.

 

22 gün önce kardeşinin Irak’ta Peşmerge tarafından yakalandığını savunan Albakan, “ Kardeşimi suçsuz yakaladılar. Daha sonra kardeşimi cezaevine koyup işkence ediyorlar. Aldığımız habere göre bir parça ekmek ve bir soğan veriyorlarmış. Benim kardeşim hastadır, zayıf birisidir dayanamaz işkencelere. Kardeşimin hiçbir suçu yoktur. Cumhurbaşkanına, Başbakana seslenmek istiyorum: Kardeşime elinizi uzatın. Benim kardeşimi getirin. Çaresiziz elinizi ayağınızı öpüyorum lütfen kardeşimi getirin. Bize el uzatın, bizim sesimizi duyun. Çoluk çocuk perişan olduk.” İfadelerine yer verdi.

 

Kardeşinin bulunması ile ilgili herhangi bir çabanın olmadığını belirten Ahmet Albakan, “Her tarafa haber gönderdim. Dış işleri Bakanlığına, İç İşleri Bakanlığına, Milletvekillerine, Kaymakamlığa, Jandarmaya, Asayişe, Savcılığa herkese haber gönderdim fakat bize el uzatan olmadı. Sadece kaymakam geldi. İfademizi aldı ve gitti.”  Şeklinde devam etti.

 

İsa Albakan’ın oğlu Âdem Albakan ise babasının kaçırılmasını gözyaşları içerisinde anlatarak, babasının kaçırılması nedeniyle okula gidemediğini bu nedenle Cumhurbaşkanı ve Başbakandan yardım istediklerini ifade etti.

 

'Duyarsızlığın sebebi bizi devletten uzaklaştırmak mı?'

Kendilerinin de Türkiye vatandaşı olduklarını söyleyen köylülerden İsmail Çamdirek, “İsa Albakan sürekli Irak’a gidip gelen Tır şoförüdür. Türkiye’nin bu kadar duyarsız olmaması lazımdır. Duyarsızlığın sebebi bizi devletten uzaklaştırmak mı? Biz Türkiye vatandaşı değil miyiz?  Kaçırılan İsa Albakan’ın hiçbir suçu yoktur. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a sesleniyorum. Biz yıllardır sizler için koştuk. Sizde bugün bizlere yardım edin kardeşimiz gelsin. Milletvekillerine, Kaymakamlığa seslendik bir netice alamadık. Şimdi Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Lütfen duyarlı olsunlar. Bizim gidecek bir yerimiz yok.” Şeklinde çağrıda bulundu.

 

Daha önce Ankara’ya gidip Konsolosluk ile konuştuğunu belirten şoförün abisi Ahmet Albakan bir netice almamaları ve duyarsızlığın devam etmesi durumunda meclisin önünde oturma eylemi başlatacağını da sözlerine ekledi.  (İbrahim Yılmaz/Mustafa Bikeç- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.