banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Urfalı Selahi ile Bakan Kılıç'tan yine kopartan diyalog

Bakan Kılıç ile minik Selahi arasında yaşanan diyaloglar, yine herkesi gülmekten kırıp geçirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Marmaris'te "Vay kralsın" diyerek boynuna sarılan ve kendisinden 200 TL harçlık koparan 11 yaşındaki Selahi Varol ile babası Ahmet Varol'u makamında kabul etti. Bakan Kılıç ile minik Selahi arasında yaşanan diyaloglar, herkesi gülmekten kırıp geçirdi.

Bakan Kılıç, Marmaris'te "Vay kralsın" diyerek boynuna sarılan, konuşmalarıyla kahkahaya boğan, sonunda da 200 TL harçlık koparan 11 yaşındaki Selahi Varol ile babası Ahmet Varol'u makamında kabul etti. Daha önce yaşanan görüntüleri aratmayan kabulde, minik Selahi, "İşi de bıraktık geldik babamla, sen de yarın bizimle Marmaris'e geleceksin. Ben senin için o kadar yol geldim sen benimle gelmiyor musun" dedi.

Minik Selahi ile Marmaris'te esnaf ziyareti sırasında tanıştıklarını dile getiren Kılıç, "Selahi karşı yönden gelirken bize çarptı, elindeki bozuk paralar sağa sola saçıldı. Biz de 'çocuğun bozukluklarını toplayalım, kaybetmesin' dedik. Selahi'nin paralarını topladık, eline verdik ve gönderdik. Gönderdiğimizi sandık ama az sonra esnafın ikram ettiği çayı içerken Selahi yanı başımızda. O andan itibaren zaten film koptu" ifadelerini kullandı.
Bakan Kılıç, ayrıca Ankara'ya ilk kez gelen Minik Selahi'ye Anıtkabir, Ankara Kalesi, Hacı Bayram Camii ve Taceddin Dergahı'nın gezdirileceğini söyledi.

Öte yandan Bakan Kılıç, minik Selahi'ye, "Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Taceddin Dergahı'nı da gezdikten sonra İstiklal Marşı'nın 10 kıta bekliyorum" dedi.
Bakan Kılıç, "Minik Selahi'ye eğitim desteği mi verileceksiniz" şeklindeki bir soru üzerine ise, "Selahi ilköğretim öğrencisi, dolayısıyla kameralar önünde bu tarz parlak taahhütlerde bulunmayı pek doğru bulmuyoruz. Selahi'yi biz burada ağırladık. Çünkü 11 yaşındaki çocuğun kendini bu kadar rahat ifade edebilmesi, bizim için gerçekten önem verilmesi gereken bir değer. Şu an bütün gençlik programlarımızda kendini rahat ifade edebilen, paydaşlarıyla birlikte iş başarabilme yeteneğini ortaya koyan nesiller yetişsin diye gayret ediyoruz. Selahi adeta bizim ilköğretim kolumuz gibi çalışacak ve sürekli bizim gözetimiz altında" cevabını verdi.

Babası Ahmet Varol'da minik Selahi'nin evde de aynı bu şekilde hareketli olduğunu belirtti. Diğer taraftan, minik Selahi'ye ziyaretin ardından Mehmet Akif Ersoy'un 'Safahat' adlı eseri ile futbol, voleybol ve basketbol topunun bulunduğu bir çanta hediye edildi.

Bakan Kılıç ile minik Selahi arasında yaşanan ve herkesi gülmekten kırıp geçiren ilginç diyaloglar:
Bakan Kılıç: Bir hafta oldu görüşmeyeli, geçen Cuma görüşmüştük seninle.

Minik Selahi: Bu Cuma'ya kısmet oldu.

Bakan Kılıç: Ben seni özledim. Sen beni özledin mi?

Minik Selahi: Çünkü yanımdasın. Yarın seninle birlikte Marmaris'e gidiyoruz.

Bakan Kılıç: Ne zaman yaptın programı?

Minik Selahi: Geliyorsun. Ben boşu boşuna mı geldim buraya. Söz vereceksin.

Bakan Kılıç: Siyasetçi öyle kolay kolay söz vermez.

Minik Selahi: O zaman sen de izin alıp konuş.

Bakan Kılıç: Dersler nasıl gidiyor Selahi. Hani börek sözün vardı bize?

Minik Selahi: Sen gelmiyorsun ki bize. Sen gel bak sana acı acı köfte de yapacağım.

Bakan Kılıç: Senden bir şey isteyeceğim, isteyebilir miyim?

Minik Selahi: Evet.

Bakan Kılıç: Yerine getirebilecek misin peki?

Minik Selahi: Tabiki ne de olsa sen benim kralımsın. Bugün burada iki tane kral var. Bir buçuk sen, bir buçuk ben. Yok öyle hep sen kral olacaksın. Krallık sıra sıra. Sen 'adamsın yaa.'

Bakan Kılıç: Selahi kral işini bırakalım ama.

Minik Selahi: Kral değilsin o zaman adamsın. Adam gibi adamsın.

Bakan Kılıç: Suat Abi. Gerçi sen amca da diyebilirsin.

Minik Selahi: Amca olmaz sen o kadar yaşlı mısın.

Bakan Kılıç: O zaman isteğimi söylüyorum. Bu yaz ben geldim, sen geldin ödeştik. Kışın sen geliyorsun, annen de, ablan da, kardeşin de geliyor o zaman. Karne tatilinde ben sizi Ankara'da misafir edeceğim

Minik Selahi: Bir dakika o zaman şöyle yapacağız. Baba telefon numarasını al.

Bakan Kılıç: Direk iletişim kurabilmek için mi, bu kadar kameraların önünde telefon numaramı verirsen bütün Türkiye duyar ama. Bu ziyaret bittikten sonra vereyim.

Minik Selahi: Fenerbahçeli'yim tabiki ölene kadar. Sen hangi takımlısın.

Bakan Kılıç: Samsunspor

Minik Selahi: Hadi yaa.

Bakan Kılıç: Arkadaşlar sohbeti burada kesiyoruz. Minik Selahi her an ceza sahasına ortayı yapabilir.

Bakan Kılıç: Ben Samsun Yeşilköylüyüm. Sen Marmarislisin.

Minik Selahi: Köylü olmak umurumuzda mı, hepimiz insanız.

Minik Selahi: Bayrağımız burada, kalbimizde. Kalbimiz delinse bile içinden Atatürk çıkar. Bunu bilin. Marmaris'e bekliyorum.

Bakan Kılıç: Arkadaşlar anlayın Marmaris'te ne ile karşılaştığımızı. Selahi böylece bağladı.

Bakan Kılıç, ziyaretin ardından minik Selahi ile kucaklaşarak vedalaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.