banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Urfalı Kadınlardan Halfeti'de Tekne Turu

 Şanlıurfa Kadınları Kalkındırma ve Destekleme Derneği Başkanı Vildan Polat dernek ve kurul üyelerini kaynaştırmak amacıyla düzenlediği Halfeti ile Birecik gezilerinde tarihe yolculuk yaptırdı. Kültür ve tarih gezisinde sular altında kalan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde tekne turu yapan kadın üyeler eşleri ve çocuklarıyla birlikte bir tarih hazinesi olan Rum Kaleyi de görme fırsatı buldu.

Asur Kralı III.Salmanasar tarafından 885'te alınan Şitamrat şehri olarak kabul edilen Rum Kale'de fotoğraf çektiren Şanlıurfalı kadınlar eşleri ve çocuklarıyla Fırat'ın serin suları etrafında kurulan Halfeti'nin doyumsuz manzarasına hayran kaldı. Zaman zaman heyecan yaşayan kadınların tene turu nefes kesti. Fırat nehrinde tekne turu atan kadınlara bir keman ve darbuka da eşlik etti. Geziyi kaynaşmayla taçlandıran Şanlıurfalı kadınlar eğlenmeyi de ihmal etmedi.

HALFETİDE TEKNE TURUNUN STARTINI BU YIL URFALI KADINLAR VERDİ

Turizm sezonun başlamasıyla Şanlıurfa'nın en turistik ilçelerinden birisi olan Halfeti ilçesinden Atatürk Barajı, Rumkale, Zeugma, Batık Kent Beresul'a tekne turlarının çok güzel geçtiğini belirten Vildan Polat, Halfeti'den Rumkale ve Zeugma'ya yapılan tekne turlarına kadın üyelerinin büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Tarihi geçmişi 11 bin yıl öncesine dayanan Halfeti'nin, tarihin her döneminde önemli bir yer tutuğunu dile getiren Polat, ilçenin beşte üçlük kısmı ve tarım alanlarının sular altında kalması ile yerli halkın yeni geçim kaynağı, tekne turizmine yönlendirdiğini hatırlattı.

ŞANLIURFA'YA KADIN DANIŞMA MERKEZİ KURULMASI PLANLANIYOR

Havaların ısınmasıyla birlikte bölgemize yavaş yavaş yerli ve yabancı turistler gelmeye başladığını aktaran Vildan Polat kendi gezileri ve dernek çalışmalarıyla alakalı da şu bilgileri verdi: "Çok güzel bir gezi oldu. Aramıza kattığımız yeni üyelerle kaynaşma fırsatı bulduk. Dernek olarak biz bu tür kültürel gezilere önem veriyoruz. Üyelerimizin dayanışmasını ve kaynaşmasını artırıyor. Gezi kapsamında üyeler arası diyalog ve iletişimin artmasını amaçladık. Bundan sonraki çalışmalarda Şanlıurfa'mızın tüm kadınlarını kapsayacak çalışmalar yapacağız. Ayrıca kadın danışma merkezi kurmayı planlıyoruz. Bu merkezde kadınlara hukuksal, sosyal, psikolojik, ekonomik, hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki süreçlerde ulusal ve yerel birçok oluşuma üye olacak ve bu oluşumların çalışmaların da yer alacağız. Bunun için de bütün Şanlıurfalıların çalışmalarımıza destek olmasını bekliyoruz."

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.