banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Urfalı Kadınlar Yüzme Havuzu İstiyor
Fakıbaba, Şanlıurfa’da kadınlar için 5 ayrı noktada kadın destek merkezleri oluşturduklarını ve kadınların buralarda dikiş nakıştan, okuma yazmaya, bilgisayardan el sanatlarına, çamaşırhaneden kreşe daha birçok alanda kurslar gördüğünü söyledi. Fakıbaba, kadın STK’lara, Süleymaniye, Topdağı, Hayati Harran-i ve Ferah kent mahallelerindeki kadınlara yönelik merkezlerde binlerce kadının faydalandığını, 1000 kadına mikro kredi verdiklerini ve kadınların kendi ayakları üzerine durmalarını sağladıklarını anlattı.
Fakıbaba’nın bu çalışmalarını taktir ettiklerini dile getiren Kadın Sivil Toplum Örgütü temsilcileri Havaalanı yolunun ağaçlandırılmasını da çok iyi bulduklarını belirttiler.
Kadın STK temsilcilerinden bazıları ise Fakıbaba’dan kadınlarında yararlanacağı yüzme havuzu istedi.
Şanlıurfa Yardım Sevenler Derneği Başkan Yardımcısı Sabahat Karabulut, Fakıbaba’dan talebini şöyle dile getirdi;”Ben şunu söylemek istiyorum. Kanalın kenarı bayanların da kullanabileceği bir alana dönüştürülemez mi acaba. Urfa’da var olan tek suyumuz kanal Onun yanı şu arıtmanın yan tarafı aşağısı karşısı. Yani Urfa yazın çok sıcak oluyor biliyorsunuz. Sudan faydalanmak adına Orada acaba bir şeyler yapılamaz mı? Tesis ama ailece kullanılabileceği bir tesis.”
Şuan Şanlıurfa’nın üç ayrı mahallesinde yüzme havuzları yaptırdıklarını dile getiren Fakıbaba, kadınların kendisminden yazılı olarak yüzme havuzu talebine şu cevabı verdi: ”Bayanlar için yüzme havuzu şuandan itibaren özelikle bu bölgede şuandan itibaren araştırıyorum.”dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.