banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Urfalı Kadınlar, Günlerini Doyasıya Kutladı

 

Şanlıurfa Belediyesi’nce “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Hayat-i Harran-i Kadın Destek Merkezi’nde düzenlenen programda kadınlar çeşitli etkinlerle günlerini doyasıya kutladı.

      Şanlıurfa Belediyesi Hayati Harrani Kadın Destek ve Gençlik Merkezi kursiyerleri ile çok sayıda bayanın katıldığı programda, Şanlıurfa Barosu Avukatları “Kadın Hakları” konusunda bir seminer verdi.

KENDİLERİ YAZDI KENDİLERİ OYNADI

     Şanlıurfa Belediyesi bünyesinde hizmet veren el sanatları merkezleri, meslek edindirme merkezleri ve mikrokredi projesiyle tanıştıktan sonra hayatlarında büyük değişimler yaşayan kadınlar, sahneye koydukları bir tiyatro ile kendi hayatlarını anlattılar.

      Ayşe Efe, Şükran Elmas ve Emine Aslan’nın 10 çocuğu ile sahne aldığı tiyatroda okuma yazmadan, tarlada pamuk toplamaya kadar yaşadıkları sosyal sıkıntıları anlattıkları tiyatroda kadınlara eğitim mesajları verdiler. Kadınlar tiyatro sahnesindeki performanslarıyla büyük alkış aldılar.

     Emine Aslan, Şanlıurfa Belediyesinin okuma yazma kurslarında gösterdiği başarısının ardından şuan Liseyi dışarıdan okumaya başladığını aktardı.

40 kadına daha mikro kredi verildi

     “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa Belediyesi 40 kadına daha mikro kredi dağıttı.

     Her kadına bin lira mikro kredi dağıtan Şanlıurfa Belediyesi, kadınlar gününde 40 kadına daha verdiği mikro kredi ile bu güne kadar toplam 820 kadına mikro kredi vermiş oldu.

     40 kadının Mikro Kredi dağıtımını Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı M. Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın eşi Gül Fakıbaba, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Şerefnur Alpan yaptı.

YILIN KADINI MELİHA GÖK SEÇİLDİ

     Şanlıurfa Belediyesi “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında yılın kadını da belirledi.

     Eşinin hasta olmasına rağmen 4 çocuğunun ve ailesinin geçimini sağlayan Şanlıurfalı Meliha Gök’ü yılın kadını seçen Şanlıurfa Belediyesi, yılın kadını seçilen Gök’e bir buzdolabı, 2 ranza, 2 yatak bir de halı hediye etti.

    Şanlıurfalı işletmeci Bekir Yaşar’da yılın kadını Meliha Gök’e bin lira ödül verdi.

ŞANLIURFA BELEDİYESİNDEN KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

     Otobüse binmekte zorlanan, telefon kullanmakta zorlanan, çocuğunun derslerine yardımcı olmasında zorlanan kadınlarımız için Şanlıurfa Belediyesinin Kadın Destek Merkezleri sayesinde başlattığımız kurslarla büyük bir değişim ve gelişim yaşandığını söyleyen Belediye Başkan yardımcısı M.Fevzi Yücetepe, kadınlara yaptığı konuşmasını şunları aktardı:

     ”Şimdi bu kurslarımızda bu eğitimi alan kadınlarımızın bu bilinçliliği sağlayan bayanlarımız en azından bundan sonraki yaşamlarında veya yetiştirdikleri çocukların yetişmesinde ya da ileride çocuklarının ileride bir aile sahibi olmasında önemli bir rol üstleniyorlar. Özelikle bu tür merkezlere ihtiyaç olan mahallerde kadınlarımızın bayanlarımızın ayaklarına götürüyoruz. Yani çat kapı bir komşuya gider gibi okuma yazmasını öğrensin Çamaşırlarını da yıkamasın, mesleki eğitimini de alsın. Eğer kişisel bir sıkıntısı bir sorunu varsa işte sağ olsunlar üniversiteden hocalarımızda geliyorlar. Sağlık müdürlüğümüzden doktorlarımız da geliyor. Barodan avukat arkadaşlarımız geliyor.Bu sıkıntıları giderme noktasında sizlerle sohbet ediyorlar. Sizlerle konuşuyorlar, sizlere konferans veriyorlar. Bu gerçekten çok önemli.”

YÜCETEPE: KADINA ŞİDDET BİR İLKELLİKTİR

     Son yıllarda kadınlara yönelik şiddet olaylarını duyduklarını dile getiren Yücetepe “Son yıllarda gerçekten kadına şiddet olaylarını duyuyoruz. Aslında gerçekten kadın kendi ayakları üzerine duran bir birey haline gelmiş olsa bilinçli olsa okula gitmiş olsa veya ekonomik olarak kendi kendine yetecek bir güç haline gelebilse bunlar ortadan kalkar bu şiddet olayını yaşamayız. Kadına şiddetin bir ilkelik olduğunu hepimiz biliyoruz. Bunun için temel gayemiz, temel çalışma amacımız gerçekten kadına her şeyden önce bir insan olarak değer verirseniz ancak bu tür hizmetleri yapabilirsiniz. Dolayısıyla biz bir kadından öte bir insan olarak olaya böyle yaklaşıyoruz. Tabi ki bu Urfa’da yaşadığımız sosyal yapıdaki sıkıntıları giderme adına burada Şanlıurfa Belediyemizin çalışmalarında kadınlarımıza bir öncelik veriyoruz. Ben bu önemli günde bütün kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Hepiniz bu etkinliklerimize hoş geldiniz. Hepinize teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.