banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Urfalı Gençler Hebdo dergisini kınadılar

Charlie Hebdo dergisinin peygamberimize yaptığı hakaretlere tepkiler gelmeye devam ediyor. ‘Şanlıurfa Genç İHH Sabah Namazı Buluşmaları’ programı kapsamında sabah namazı sonrası Mevlidi Halil (Dergâh) Camisi önünde toplanan 50 kişilik İHH gönüllüleri, peygamberimize yapılan hakaretlere ve Doğu Türkistanlı Müslümanlara yapılan zulümlere tepki göstererek basın açıklaması yaptı.

“ ’Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah!’ diyerek peygamberimizi savunacağız”

Allah Resulüne hakaret eden Charlie Hebdo dergisine ve ona destek veren Cumhuriyet Gazetesine tepki gösterilen açıklamada, “İfade özgürlüğü maskesi altında yapılmaya çalışılan bu ahlaksızlığı asla kabul etmiyor, şiddetle protesto ediyoruz. Gençlik olarak diyoruz ki, kimse bizden Peygamberimiz (s.a.v.)’le dalga geçen, ona hakaret edenler için duygular beslememizi beklemesin. Çünkü Resulullah bizim kırmızıçizgimizdir. Bundan dolayı nasıl ki Müslümanlar 1400 yıl önce “Anam babam sana feda olsun Ya Resulullah” diyerek Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.)’i savunduysa biz de aynı duygularla Allah Resul’ünü savunacak, ona yapılacak saygısızlıklara karşı asla sessiz, tepkisiz kalmayacağız.” denildi.

Alem-i İslam’ın dört bir yanının zulüm altında olduğu belirtilen açıklamada “ Gün geçmiyor ki bir İslam beldesinden Müslümanların zulme uğramasına dair bir haber gelmesin. Müslümanların, bizim can ve din kardeşlerimizin yıllardır zulüm altında oldukları bir İslam beldesi de Doğu Türkistan. Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz dinlerinden, kültürlerinden vazgeçmeleri için zindanlara atılıyor. En aşağılık işkencelere uğruyorlar. Doğu Türkistan’da kız kardeşlerimizin namuslarına el uzatılıyor, faili meçhullerin, infazların ardı arkası kesilmiyor. Komünist Çin Yönetimi Uyguladığı akla hayale gelmeyecek baskı politikalarıyla nüfusu 40 milyon olan Müslüman bir halkı yok etmeye çalışıyor.” denildi.

“Gün susma günü değil, mazlumları savunma günüdür”

Türkiyeli Müslümanların Doğu Türkistanlı kardeşlerine  sahip çıkmaya çağrılan açıklamada şöyle denildi: “İslam topraklarında bunca zulüm varken, tüm Âlem-i İslam’ın mazlumların umudu olan bir coğrafyada yaşayan bizler susamayız. Gün susma günü değil, her ne pahasına olursa olsun Müslümanların, mazlumların haklarını savunma günüdür. Ayrıca doğu Türkistan davası, da ırkî kalıplara indirilecek, sadece Türkün, Kürdün veya Arap’ın davası değil, tüm Müslümanların, Ümmet-i Muhammed’in davasıdır.”

 

 ‘Peygambere uzanana eller kırılsın’,  ‘Bizler Ümmeti Muhammed’iz’ sloganları atan grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.