banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Urfalı Esnaftan İsrail mallarına boykot çağrısı

 İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının artması 500’ü aşkın insanın hayatını kaybetmesi ve binlerce insanın yaralanmasının sebep oldu. Bu saldırıların ardından Türkiye’nin birçok yerinde İsrail mallarına boykot çağrıları yükseliyor. Bu boykotlardan birisi de bugün Şanlıurfa esnafı Balıklıgöl yerleşkesinde ‘Savaşa ortak olma İsrail mallarını boykot et’ adında afiş asarak halkı İsrail mallarını boykot etmeye çağırdı.

Şanlıurfa esnafı boykotla ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:
İsrail saldırılarının tam bir katliam olduğunu dile getiren esnaf Mehmet Şitoğlu, saldırıların durdurulması için sadece boykot değil Türkiye’nin İsrail’le olan tüm bağlarını koparması gerektiğini söyledi.

Esnaflar Halil Teke ise “Müslüman kardeşlerimden bu boykota katılmasını istiyorum. Tüm insanlardan isteğim İsrail’e karşı Gazze’nin yanında olduğunu bildirsinler. İsrail’e biz Müslümanların ne kadar büyük ve birbirlerine bağlı olduğumuzu göstermemiz lazım.” dedi.
Gazze’ye yapılan zulme sesiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Teke, genelde Türkiye halkı özelde ise Şanlıurfa halkı bu boykota destek verip duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Teke sözlerine şöyle devam etti; “Küçük çocukları öldürüyorlar. Küçük çocukları öldürerek huzurun bulunması, barışın gelmesi mümkün değildir. Biz çocuklar, suçsuz muzlum insanlar ölmesin, bunu istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


Dünya’da ne kadar Müslüman varsa İsrail’e beddua etmesi gerektiğini söyleyen Mert Yasin İstemih, “Allah kahhar ismiyle zalimleri kahretsin inşallah. Rabbim Müslümanlara birlik ve beraberlik versin.” dedi.

Bahri Yılmaz: “İsrail’i kınıyoruz ve bütün desteğimiz Gazze’yedir. Filistinlilerin yanındayız ve buradan Siyonistlere  lanet ediyoruz. Allah kahhar sıfatı ile kahretsin onları. Bütün Şanlıurfa esnafı olarak İsrail’in eşyalarını da boykot ediyoruz.”şeklinde konuştu.

Ağaç kesimlerine daha fazla ses yükselirken diğer tarafta insanlığın öldürüldüğünü söyleyen Mahmut Plak, “Ağaç belki başka yerlere dikilir fakat insanlık dikilemez.” İfadelerini kullandı. Plak sözlerine şöyle devam etti: “Gönül isterki boykot en güzel şekilde yapılsın, lafta kalmasın ama nerde… Baktığımız zaman bir ağaç kesiliyor olay çıkartıyorlar, diyorlar bu ağacı kesemezsin, bu ağaç kesilmeyecek. Ağacı köküyle alırsan başka yere ekilir. Ama insan öyle değil.” Şeklinde ifadeler kullandı. (Mustafa Bikeç /Sedat Kuşulay  - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.