banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin PYD nedir?

Urfakart'tan o haberlere yalanlama geldi
Vergi Konseyi tarafından yürütülen çalışma ile Türkiye genelinde belediyelerin kontrolünde olan taşıma hizmetleri tek kart üzerinden gerçekleştirilecek. 

Bu haber, Şanlıurfa'da farklı yorumlanınca Şanlıurfa Belediyesi o yorumları yalanlayan bir açıklama yaptı. İşte Belediye'den yapılan o açıklama; 

"Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü “Urfa kart Tarih Oluyor” ve “Urfa Kart Dönemi Sona Eriyor” başlıklı haberlere ilişkin yaptığı açıklamada haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. 

Şanlıurfa Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünün Urfa Kartın bütün Türkiye’de yaygınlaştırıldığına yer verilen açıklamasında “Başta Şanlıurfa’nın ulaşım kartı Urfakart olmak üzere, illerde mevcut kullanılan kartlarla (akıllı bilet) herhangi bir sorun yaşanması yada devre dışı kalması söz konusu değildir. Gelişen teknolojiye bağlı, toplumumuzun daha kolay ve pratik yolculuk yapması için bir yenilik söz konusudur.

Bu yeniliğe göre; Urfakart ve diğer illerdeki mevcut akıllı biletler, ortak bir standarta bağlı olarak tüm Türkiye’de geçerli hale getirilecektir. Bu konuya bağlı olarak illerde farklılık gösteren değişik sistemasyon uygulamaları, ortak çalışır hale getirilecektir. Dolayısıyla Urfakart tüm Türkiye’de geçerli hale gelecektir. Daha da açıkçası; Urfakart sahibi vatandaşımız, kartını zaten ilinde kullanabildiği gibi, diğer illerde de ancak kullandığı ilin tarifesine göre kullanacaktır. Kartındaki ücret düşümü de illerin kendi biniş tarifelerine göre yapılacaktır. Özetle her şey, insanımızın teknolojinin nimetlerinden istifadesini sağlayan daha rahat ve konforlu Ulaşımı içindir.” İfadelerine yer verildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.