banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Urfa'daki Suriyelilere 1 tır yardım dağıtıldı


Semerkand Vakfı’na bağlı BEŞİR Sosyal Yardımlaşma Derneği çatısı altında toplanan yardımlar, bugün Suriyeli yoksul ailelere verildi ve verilmeye devam ediyor. Bu yardımlardan 4 tır kadarı Suruç ilçesindeki Suriyeli ailelere yapıldı. Derneğin yapmış olduğu bu yardımları duyan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dernek yetkilileri ile irtibata geçerek Eyyübiye İlçesinde ikamet eden Suriyeli ailelere de yardım edilmesi konusunda talepte bulundu. Başkan Ekinci’nin bu talebi üzerine Rize’de toplanan yardımlar sonucu bugün bir tır dolusu gıda kumanyası Eyyübiye İlçesine getirildi. Binin üzerinde paketlenmiş gıda kumanyasının bulunduğu aracın yanına giden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kendi elleriyle gıda kolilerini yardıma muhtaç Suriyeli ailelere verdi.


Başkan Ekinci’ye burada yardımcısı Mehmet Said Ardan ve Beşir Derneği Şanlıurfa Şube Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Vedat Beyyavaş eşlik etti. Yapılan yardımlar esnasında Suriyeli kadınlar, çeşitli gıda ürünlerinin bulunduğu kolileri alarak emeği geçen başta Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve diğer temsilcilere teşekkür ettiler.

 

Başkan Ekinci, ‘’Eyyübiye sınırlarımız içersinde gerek Suriye’den gelen ailelere gerekse burada yardıma muhtaç ailelere Beşir Derneğimizin Organize ettiği gıda kolilerini dağıtmak için buradayız. Özellikle Rize’deki yardım severler tarafından gönderilen Beşir Derneği tarafından organize edilen bu yardım kolileri bu kış ayı içersinde bu yardımlar makbule geçti. Allah bu yardımı yapanlardan razı olsun ve bu yardıma vesile olanlardan da Allah razı olsun. Burada gönül ister ki, muhtaç bir aile kalmazsın, gönül ister ki ulaşılamayan engel kalmazsın. Ama imkânlar ölçüsünde böyle hayırseverlerle beraber her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Şeklinde konuştu.

 

Beşir Derneği Şanlıurfa Şube Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Vedat Beyyavaş ise, ‘’Dernek olarak son iki ay içersinde Kobani olaylarının başlaması ile birlikte bu Şanlıurfa’ya gelen 5’inci Tırımız. 4 tırımızı Kobani’de gelen Suriye’li sığınmacılarımıza dağıttık. Son gelen tırımızı da özellikle Eyyübiye bölgesinde yoğun  bir şekilde Suriye’li kardeşlerimizin yaşadığını biliyoruz. Başkanımız Mehmet Ekinci’nin desteği ile buradaki Suriye’li kardeşlerimize yardım edeceğiz. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecektir.’’ Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.