banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Urfa'daki STK'lar bu habere çok sevinecekler

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum kuruluşlarına proje yardım desteği verecek. 30 Nisan 2010 tarihli onayları ile yürürlüğe giren yönerge ile 2016 yılı için desteklenecek proje konu başlıklarını da bir bir sıralandı. peki hangi peojeje destekleme verilecek? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığının bütçesinden derneklere yardım yapılması hakkında yönerge kapsamında proje hazırlanan STK’lara destek verileceği bildirildi.

STK’lara proje yardım desteği verilecek
Adana İl Dernekler Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığının bütçesinden derneklere yardım yapılması hakkında yönerge kapsamında proje hazırlayan sivil toplum kuruluşlarına destek verileceğini duyurdu.

Derneklere proje kapsamında yardım yapılması hakkında basın bülteni yayımlayan Adana İl Dernekler Müdürlüğü, Bakanlık makamının 30 Nisan 2010 tarihli onayları ile yürürlüğe giren yönerge kapsamında; 2016 yılı için desteklenecek proje konu başlıklarını şöyle sıraladı:

“1-Aile ve toplum değerlerinin korunması ve geliştirilmesine yönelik projeler,

2-İnsan hakları ve demokrasi bilincinin yaşatılması ve etkin hale getirilmesine yönelik projeler,

3-Karar alma mekanizmalarına katılım, kamu-sivil toplum diyalogunun artırılması ve aktif vatandaşlık konulu projeler.

4-Toplumda huzur ve barışı temin etmek üzere farklı toplum kesimleri arasında uzlaşı, işbirliği ve etkileşimi artırmaya yönelik projeler,

5-Gençlerin, kadınların ve engellilerin girişimciliğini, liderlik vasıflarını ve istihdamını artırmaya yönelik projeler,

6-Çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler, maddi durumu iyi olmayan ve sosyal risk altındaki gruplara yönelik projeler.

7-Kültür, tarih ve medeniyet değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve ihyasına yönelik projeler,

8-Gazilerimize ve şehit yakınlarımıza yönelik projeler,

9-Eğitim, kültür, sağlık, spor konulu projeler

10- Madde bağımlılığı ile mücadeleyi konu alan sosyal içerikli projeler,

11-Terör olaylarına maruz kalmış vatandaşlara yönelik sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetler içerene projelerdir.”

Proje başvurularının 16 Mart 2016 tarihinde alınmaya başlandığı ve 29 Nisan’a kadar süreceği kaydedildi. İlgili derneklerin, www.dernekler.gov.tr adresinde yer alan Proje Destek Sistemi (PRODES) üzerinden elektronik olarak başvuru yapabilecek. Yapılan  açıklamasında “Program kapsamında desteklenecek proje konuları, desteğin miktarı ve kapsamı kimlerin başvurabileceği nasıl ve nereye yapılacağı konuları ile ilgili detaylar PRODES’ te yer alan Başvuru Rehberinde açıklanmıştır.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.