banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Urfa'daki sel araçları Suriye'ye götürdü

Harran ve Akçakale’de etkili olan selin 18 aracı götürdüğü, bunlardan 12'sinin İl Özel İdaresi tarafından bulunduğu belirtildi. 5 aracın ise Suriye tarafına geçtiği anlaşıldı. Bir aracın yeri ise henüz tespit edilemedi. Sel, bölgedeki yolları da haritadan kaldırdı.

 

Harran ve Akçakale’de etkili olan selin en fazla tahrip ettiği köy Yağmurlu köyü oldu. Sel günü köyde barış merasimi olduğu, bundan dolayı misafir yoğunluğunun bulunduğu belirtildi. Aniden bastıran yağış ve oluşan sel, misafirlerin de araçlarını alıp götürdü. Selin köyden aldığı 18 araçtan 12’si bulundu. Sınır ötesinden gelen telefonla 5 aracın da Suriye topraklarına gittiği tespit edildi. Geriye kalan bir araç ise henüz bulunamadı. Tahribatın en çok etkilediği diğer alan ise yollar oldu.

 

VALİLİK KRİZ MASASI OLUŞTURDU

 

Şanlıurfa Valiliği, kriz masası oluşturdu. İl Özel idaresi personelinin izinleri kaldırıldı, tüm personel göreve çağırıldı. Özel İdare'ye bağlı 51 iş makinesi, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Türkdili, 5 dakikalık afet sonucunda 18 aracın sele kapıldığını anlattı. Yolların ciddi oranda tahrip olduğunu aktaran Türkdili, ulaşımın sağlanması için yolların bir kısmını trafiğe açtıklarını belirtti.

Kaynak: Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.