banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfaspor

URFA'DAKİ MODERN MEZBAHA TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vizyon projeleri arasında yer alan Avrupa Standartlarındaki mezbaha'nın açılış törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları, STK Temsilcileri, Mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Bin Metrekare üzerine hizmet verecek olan mezbahada Bakanlık tarafından görevlendirilen Veteriner hekimler, kasaplar, et parçalama alanların yer alacağı mezbahada, hijyenik ve güvenilir şekilde kesimhaneden çıkacak etler vatandaşların sofralarına ulaştırılması hedefleniyor.

Avrupa standartlarında kurulan modern mezbaha'nın açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, mezbaha'nın Şanlıurfalılara ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.

Avrupa standartlarındaki modern mezbahanın teknik bilgileri hakkında bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, " 3 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 9 bin metrekarelik alana kurulu olan mezbaha'da 7 adet soğuk hava deposu bulunmakta. Günlük 400 adet küçükbaş ve 150 adet büyükbaş hayvanının kesimini gerçekleştirerek. Soğuk hava deposunda muhafaza edilen etler daha sonra nakil edilerek sofralara hazır bir hale getirilecek. Bu tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, MEZBAHA; SANAYİLEŞMENİN ÖNEMLİ ADIMLARINDAN BİRİSİDİR

Şanlıurfa'nın tarım ve hayvancılık alanında Türkiye'nin önemli şehirlerinden birisi olduğunu söyleyen Başkan Nihat Çiftçi,"Verimli topraklar Fırat'ın suları ile buluşmasının ardından daha da bereketli hale gelmiştir. Tarım şehri olan Şanlıurfa da tarıma dayalı sanayileşmenin gelişmesi lazım. Hayvancılık anlamında da sanayinin gelişmesi gerekmekte. Şanlıurfa'mızda besi organize sanayi bölgesinin yapımı devam etmekte, tarım gıda organize sanayi bölgesi için yer ve planlama çalışması içersindeyiz. Amacımız sanayi ve üretim kültürünü yakalamaktır. Büyükşehir Belediyesi olarak açılışını yapmış olduğumuz mezbahane aslında tarıma dayalı bir sanayinin hizmet sektörüne aktarılması noktasında gerekli koşulların sağlandığının bir göstergesidir" dedi.

ŞANLIURFA DA HUZUR ORTAMI KORUNMALI

Şanlıurfa'nın refah seviyesinin ve sanayileşmenin başında hep birlikte elde edilen huzur ortamından kaynaklandığını söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'ya yatırım yaparak bu şehrin dertleri ile dertlenen Ak Parti kadrolarının desteklenmesi büyük önem taşımaktadır. Çünkü bu destek Şanlıurfa'mızı geleceğe ve kalkınmaya taşıyacaktır. Bu destek kentimizi sadece yüz ölçümü açısından değil gerçek anlamda sanayi, ticaret, tarım ve sera sektörleri ile Türkiye'nin gelişmiş illeri arasına koyacaktır. Sermayeyi lütfen emlak ve inşaat sektöründen çekerek üretime ve sanayide değerlendirelim. Üretimin sermayenin sektörsel olarak dönüşüm neticesinde büyüyen ve markalaşan markalaştıktan sonra da pazar bulan pazar bulan bir kent haline gelmemiz gerekmekte. Ülkemiz ve Şanlıurfa'mız ile Dünyada söz sahibi olmalıyız. sağlayacağız. Durulan yatırımlar ülkenin geleceğine tesir edemiyor. Şanlıurfa'yı markalaştırmamız gerekmekte" dedi.

Gerçekleştirilen açılışın ardından Başkan Nihat Çiftçi, protokoldekilerle birlikte 9 Bin metre üzerine kurulu olan modern mezbahayı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.