banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'daki Miting Alanına Yeni düzenleme

2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanuna göre İlimizde 2014 yılında yapılacak toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili olarak Toplanma Alanı, Yürüyüş Güzergâhı, Miting Alanı, Dağılma Alanı, Afiş ve Pankartların asılacağı yerler ile basın açıklaması ve benzer etkinlik yapılamayacak yerler aşağıda belirtilmiştir.
1.    PAŞABAĞI MİTİNG ALANI (Esas Miting Alanı) :Paşabağı Mah. Zafer-Mevlana bağlantı yolu üzeri DSİ İçme Suyu Pompa İsyasyonu ile Belsan AŞ. arasındaki alan.
Toplanma Alanı: Zafer-Mevlana Bağlantı yolu ile Zafer Caddesinin kesişme noktası
Yürüyüş Güzergâhı:Toplanma alanından çıkışla Zafer-Mevlana bağlantı yolu üzerinden Paşabağı miting alanına kadar olan yol.
Dağılma Yön ve Yerler: Zafer Caddesi, Zafer-Mevlana bağlantı yolu
Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Düzenleme Kurulunun talepleri doğrultusunda, Valilik tarafından olur verilen ve Belediyece sakıncası bulunmayan yerler.
2.    TOPÇU MEYDANI MİTİNG ALANI (Alternatif Miting Alanı): Cengiz Topel Caddesi, Şehit Nusret Caddesi, Topçular Sokağı ve Cavşak Sokak arasında kalan alan.
Toplanma Alanı:Bediüzzaman Mezarlığı yanı, Legler Kavşağı.
Yürüyüş Güzergâhı: Toplanma alanından çıkışla Şehit Nusret Caddesini takiben Topçu Meydanına kadar olan yol.
Dağılma Yön ve Yerler: Şehit Nusret Caddesi, Cengiz Topel Caddesi, Meteoroloji Caddesi, Atatürk Bulvarı.
Afiş ve Pankart Asılacak Yerler: Düzenleme Kurulunun talepleri doğrultusunda, Valilik tarafından olur verilen ve Belediyece sakıncası bulunmayan yerler.
3.    BASIN AÇIKLAMASI VE BENZER ETKİNLİKLERİN YAPILAMAYACAĞI YERLER:
A) Hükümet Konağı ve müştemilatı.
B ) Şanlıurfa E Tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, önü ve çevresi.
C ) 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına ait hizmet binaları, önü ve çevresi.
Ç ) Şanlıurfa Adliyesi ve müştemilatı.
D ) Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Ek Hizmet binalarında ve bu binaların müştemilatları ile önü ve çevrelerinde.
E )Balıklıgöl Platosu ve müştemilatı.
F ) Eyüp Peygamber Camii Makamı ve müştemilatı, önü ve çevresi.
G) Hacı Ali Şelli Parkı.
H ) Diğer kamu kurumlan ve müştemilatlarında yapılacak basın açıklamaları vs. ilgili kurumun en üst yetkilisinin iznine tabidir.
Belirlenen yerler ve gündüz saatleri dışında basın açıklaması ile toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyenler, basın açıklaması adı altında bir yerde toplanarak basın açıklaması yapılacak yere gitme ve basın açıklaması ile yürüyüş esnasında pankart, döviz açarak, slogan atanlar hakkında eylemleri başka bir suç teşkil etmediği takdirde 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9/Ç, 11/C, 66 maddeleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. ve 22. maddeleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi ve genel hükümler doğrultusunda adli ve idari işleme tabidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.