banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO AK Parti yeni MKYK asıl ve yedek üyeleri kimler

Urfa’daki kadın hükümlülerin müzik keyfi

ŞANLIURFA - Kadın mahkumlara müzik dinletisinde bulunan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan: “hükümlülerimizi bir emanet olarak görüyoruz” diye konuştu.
    Şanlıurfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kadın hükümlü ve tutuklular için müzik dinletisi gerçekleştirildi.
Kadın tutuklu ve hükümlülere moral vermek amacıyla yerel sanatçıların sahne aldığı mini konser beğeni topladı. Bazı kadın hükümlüler sahneye çıkarak şarkı söyledi. Seslendirdikleri şarkılarla hem sanatçıların hem de katılanların beğenisini toplayan hükümlüler büyük alkış aldı. Kadın hükümlülerin de eşlik ettiği Şanlıurfa’ya özgü şarkıları seslendiren sanatçıların performansı beğeni topladı. Etkinlikte kadın hükümlü ve tutuklulara hitabeden Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, “Bir anlık hata sonucu yada aldıkları çeşitli cezalar nedeniyle ceza infaz kurumlarına alınan tüm hükümlüler artık bize emanettir. Sizlere sahip çıkılması gereken birer emanet bilinciyle bakıyoruz. Sizlerin burada olmanızı istemeyiz. Hatta bunu isteyecek en son kişiler savcı ve hakimlerdir. Toplumdaki asayiş, huzur ve refahın korunabilmesi için bazı cezalandırmaların veya tutuklamaların olması kaçınılmazdır. Bu özgürlüğü kısıtlayıcı ve devletin en güçlü yaptırımı olan tutuklamalar bizim için en zor kararlardır. Bazı suçlular var ki, hakkında 6,7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilse dahi insanların içini soğutmayabiliyor. Ancak caydırıcılık açısından bu kararları yasal düzenlemeler çerçevesinde vermemiz gerekiyor. Ceza infaz kurumuna alınan hükümlülerimizin kendilerini geliştirebilmeleri, meslek sahibi olmaları ve dışarıdaki yaşamlarına başladıklarında eskisinden daha iyi bir şekilde hayata tutunabilmeleri çok önemsediğimiz bir konu. Artık ceza infaz kurumlarını birer ıslah evi olarak görüyoruz. Bu vesileyle sizlerin moralini de üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Ceza infaz kurumlarında düzenlenen her türlü eğitim ve meslek edindirme kurslarından faydalanmanız, hem bizim hem de sizler için en iyi çıkış yolu olacaktır” dedi. 
Etkinliğe Başsavcı Sadi Doğan’ın yanı sıra ceza infaz kurumlarından sorumlu Cumhuriyet Savcısı Fatih Çam, 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Ali Cingil, Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürü Ali Güçtekin, diğer ceza infaz kurumu müdürleri ve infaz koruma memurları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.