banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Urfa'da YPG'ye kimse katılmadı

Şanlıurfa valiliği Basın ve Halkla İlişkiler biriminde yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi;

"14-16 Temmuz 2014 tarihleri arasında, bazı basın yayın organlarında “Şanlıurfa- Birecik ilçesi Çiçekalan Köyü bölgesinde bazı siyasi parti ve STK’ların organize etmesiyle kurulan çadırlardan, 14 Temmuz 2014 tarihinde, 1500 kişinin katılımıyla Birecik- Eşme köyü istikametine yürüyüş yapıldığı, daha sonra aynı bölgeden 300-800 kişilik bir grubun sınır tellerini kesmek suretiyle Suriye tarafına geçip YPG’ye katıldığı” yönünde haberler yer almıştır.

Söz konusu tarihte, Çiçekalan ve Eşme köyleri bölgesinde Hudut Birlikleri tarafından hudut hattında alınan emniyet tedbirleri arttırılmış, bölgede çıkabilecek toplumsal olaylara müdahale etmek maksadıyla da Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yeteri kadar kuvvet görevlendirilmek suretiyle gerekli bütün emniyet tedbirleri alınmıştır. Bahse konu bölgeden iddia edildiği şekilde Suriye tarafına herhangi bir geçiş olmamıştır. Ayrıca hudut hattı ile kesildiği iddia edilen tel engeli arasında mayınlı saha bulunduğundan belirtilen miktarlardaki bir grubun Suriye’ye geçmesi mümkün değildir.

Türkiye-Suriye kara sınırının Şanlıurfa ilinden geçen bölümünde alınan emniyet tedbirlerine aralıksız devam edilmektedir."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.