banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfa'da yayalara da trafik uygulaması yapılacak


YAYA KAZASI RİSK BÖLGELERİ OLUŞTURULDU
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje ile özellikle yaya kazalarının meydana geldiği şehrin bazı bölgelerine “Yaya Kazası Risk Bölgesi” tabelaları asılarak buralarda yapılan uygulamalarla vatandaşı bilinçlendirme çalışması yapıldı. Bu kapsamda Atatürk Bulvarı’nda yayalara uygulamalı olarak yaya kazalarının risklerini ve neler yapılması gerektiğini anlatan polisler, uygulama noktasından geçen vatandaşlara broşür dağıtarak yaya geçitlerini kullanması gerektiği yönünde bilgilendirme yaptı.


‘…BİLİMSEL OLARAK HAREKET EDİYORUZ…’
Uygulama noktasında basını bilgilendiren Trafik Denetleme Şube Müdürü Dr. Yavuz ÖZBARAN, bundan önce sürücülere yönelik kask, emniyet kemeri kullanımı ve kırmızı ışık kuralına uyma noktasında projelerinin yüksek oranda başarıya ulaştığını vurguladı. ÖZBARAN; ‘‘Biz bütün çalışmalarımızı bilimsel veriler üzerine yapıyoruz. 2012 – 2013 yılının istatistiklerini incelediğimiz zaman şehrimizde en fazla kaza sebeplerinden bir tanesinin yaya kazaları olduğunu gördük. Diğer şehirlerde yüzde 22 olan yayaların kazaya karışma oranı maalesef şehrimizde yüzde 28 civarında. İstemediğimiz bir yükseliş var. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü olarak bununla mücadele etmek için yeni bir projeye imza atmış bulunuyoruz. Bildiğiniz üzere ‘‘Trafikte Yaşayalım Yaşatalım’’ projesi halen devam ediyor. Bunun bir alt kolu olarak ‘‘Güvenli Yaya’’ projesini başlatmış durumdayız. Hedefimiz özellikle şehrimizde meydana gelen yaya kazalarını minimum seviyeye indirmek ve mümkünse sıfırlamak olacaktır.’’ diye ifade etti.

Verilere dayanarak en çok yaya kazalarının otobüs durakları çevresinde yaşandığını ve kazalara karışanların ise en çok bayan ve 12 yaşından küçük çocukyayalardanoluştuğuna dikkat çeken Trafik Denetleme Şube Müdürü, otobüs duraklarının bulunduğu noktaları Yaya kazaları açısından risk bölgesi ilan edilerek belirli yerlere uyarı levhaları koyulduğunu belirtti.

YAYA KAZALARI İZLETTİRİLDİ
Tanıtımdan sonra Şanlıurfa Emniyeti’ne bağlı trafik polisleri ve toplum destekli polisler tarafından açıklama yapılan yerde bulunan otobüs duraklarından inen yayalara broşürler dağıtılırken çeşitli yerlerde meydana gelen yaya kazalarına ait videolar izlettirildi. Yaya kazalarının yaşanmaması için alınması gereken tedbirlere dikkat çekmek için özel hazırlanan müzikli dinleti canlı görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı. İlk etapta İlimizde en çok yaya kazasının olduğu riskli yerlerden biri olan Atatürk Bulvarı Abide Park girişinde (3) gün boyunca çalışma yapılacak.

YAYA GEÇİTLERİNİ ve ÜSTGÇİTLERİ KULLANALIM
(2) ay sürdürülmesi planlanan Kampanya ile yayaların (özellikle otobüs duraklarından karşıdan karşıya geçerken) üstgeçitleri ve yaya geçitlerini kullanmasının önemine vurgu yapılması planlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.