banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Urfa’da Yapı Denetim Sistemi Masaya Yatırıldı

Mimar Serdar ÖZDEMİR’ in sunumuyla gerçekleşen seminere İMO Yönetim kurulu Bşk. Zeki YILDIRIM, İMO Yönetim Kurulu Üyeleri Ruken OKYAY ÇİÇEK, Kemal YAZAR, Didar KARAHAN, Gürkan BALTACI, Çevre ve Şehircilik İl Md. M.Can HALLAÇ, Yapı Denetim Şb. Md. İsmail IŞIKDAĞ, İl Md. Yrd. Azmi ASOĞLU, Yapı Denetim Şb. Teknik Personelleri Mimar Bekir BAYRAKTAR, İnş.Müh. Ali Bekir GÜL ve ilimizde faaliyet gösteren çok sayıda yapı denetim firması ve Laboratuvar temsilcileri katıldı.

Seminerde;Yapı Denetim Kanunu, Yapı denetim  Uygulama Yönetmeliği, Şanlıurfa’ da Yapı denetimi ve uygulamadaki sıkıntılar, Bürokratik sıkıntılar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı. Çalışmada uygulamadaki sıkıntılarla ilgili ortak çözüm önerileri deklere edildi.

Seminer sonrasında Çevre ve Şehircilik İl Md. M.Can HALLAÇ ve İMO Yön. Krl. Bşk. Zeki YILDIRIM yaptıkları ortak açıklamada; Sağlıklı bir yapı denetiminin güvenli ve konforlu yarınlar inşa etmek anlamına geldiğini, yapı denetiminin kamu yararı gözetilerek yapılması gerektiği ve yapı denetiminin teknik sorumluluğunun yanında ahlaki sorumluluğunun da olduğunu vurguladılar.

Ayrıca Yapı denetim sisteminin ayaklarını oluşturan tüm bileşenlerin aynı sorumlulukla hareket etmesi gerektiği ve sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyenlerin Yapı Denetim Kanununda belirlenen ağır cezai  müeyyidelere maruz kalacağı da hatırlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.