banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Urfa'da vaat edilen 763 proje ne oldu?

HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesinde Başbakan Binali Yıldırım’a Şanlıurfa'da 2014 yerel seçimlerinde vaat edilen 763 projenin akibetini sordu.

İbrahim Ayhan verdiği soru önergesinde şunları yazdı: 
30 Mart 2014 mahalli idareler genel seçimleri sürecinde AK Parti, Şanlıurfa'da 763 proje taahhüdünde bulunmuş; bu projeleri kitapçık halinde basarak bütün vatandaşlara dağıtılmıştı. Bu projelerin dışında özellikle kırsal mahallelerin ihtiyaç ve sorunları ile ilgili olarak birçok taahhütte bulunulmuştu. AK Parti bu proje ve taahhütleri seçim süreci boyunca propaganda malzemesi olarak kullanmış, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte 9 ilçe Belediye Başkanlığını kazanmıştı.
Seçimlerin üzerinden 2 yılı aşkın bir süre geçmesine karşın verilen taahhütlerin yerine getirilmemesi üzerine 10 Haziran 2016 günü Şanlıurfa ili Karaköprü ilçesi Gülpınar mahalle sakinleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak, su, yol ve kanalizasyon sorunlarını iletmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek istemişler ancak çeşitli engellemelerle karşı karşıya kalmışlardır. Söz konusu olay birçok yerel gazete ve haber sitesinde haber konusu olmuştur.

Bu bağlamda;
1. Vatandaşların, seçim sürecinde taahhüt edilmesine rağmen çözülmeyen sorunlarını yetkililere iletme çabalarının engellenmesini nasıl değerlendirmektesiniz?
2. Seçim sürecinde Şanlıurfa için taahhüt edilen 763 projeden, ihalesi gerçekleştirilen/yapımına başlanan proje sayısı kaçtır?
3. Taahhüt edilen 763 projeden kaç tanesi tamamlanmıştır?
4. Taahhüt edilen 763 projenin toplam tahmini bedeli kaç TL dir?
5. Taahhüt edilen 763 projeden, tamamlanmış olanların toplam bedeli kaç TL dir?
6. Taahhüt edilen 763 projeden, henüz ihalesi yapılmamış/yapımına başlanmamış olan projelere başlanmamasının gerekçeleri nelerdir?
7. Henüz ihalesi yapılmamış/yapımına başlanmamış olan projelere ne zaman başlayıp, bitirmeyi planlamaktasınız?
8. Taahhüt edilen projelerin tamamlanamaması durumunda Şanlıurfa halkından özür dileyecek misiniz?
9. 21. yüzyılda, il sınırları içinden geçen Fırat Nehri ve sınırları içerisinde, dolgu hacmi bakımından dünyanın en büyük 6. barajı durumunda olan Atatürk Barajı bulunmasına rağmen Şanlıurfa'da yerleşim yerlerinin içme suyu sorunu yaşamasını nasıl değerlendirmektesiniz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.