banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa'da turizmi baltalayanlara ceza


Bu bağlamda ; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bildirilen kaçak seyahat Acentesi faaliyetinde bulunan iş yerleri yanında, faaliyet gösterdiği düşünülen ancak faaliyette bulunmayan vitrinlerinde seyahat acentesi veya organizasyon ibareleri kullanıldığı tespit edilen işyerleri de denetlenerek söz konusu ibarelerin 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa aykırı olduğu anlatılarak kaldırılması yönünde firmalar uyarıldı..
Yapılan incelemelerde Kültür ve Turizm Bakanlığından Seyahat Acentesi Belgesi olmayan ancak uçak bileti satışının yapıldığı tespit edilen bir firmaya 1618 sayılı Kanunun 30. maddesine göre tutanak tutularak  2.000 TL.İdari para cezası uygulandı.
Şanlıurfa Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü Denetleme Komisyonu tarafından rutin denetimlerin devam edeceği ve Kaçak Seyahat Acentesi faaliyetinde bulunan firmaların, gerek faaliyette bulunduğu yerlerde gerekse de devam eden turlarda otobüs denetimlerinin yapılacağını, söz konusu firmaların biran önce Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TURSAB Başkanlığına başvurularını yaparak işletme belgesi almaları gerektiğini ve 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Kanunun öngördüğü yaptırımların uygulanacağı vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.