banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Şanlıurfaspor Balıklıgöl

Urfa'da tarihi surlar için gece kondular yıkılıyor

İlk olarak Barutçu Hanı'nın da restorasyon çalışmasını başlatan Büyükşehir Belediyesi, şimdide Tarihi Güney Surları'nı gün yüzüne çıkarıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalar kapsamında Harran Kapı Mahallesi'nde kamulaştırdığı 6 evin yıkımına başladı.

 

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yıkım çalışmalarında çevreye rahatsızlık vermemeye özen gösterdiklerini söyledi.

 

Kantte bulunan tarihi surların zaman içinde tahrip olduğunu ve üzerine konutların yapıldığını vurgulayan Başkan Güvenç, Şanlıurfa'da ki tüm tarihi yapıtların gün yüzüne çıkarmak istediklerini aktardı.

 

Söz konusu çalışmanın bitmesinin ardından 'Tarihi Surların' kentin estetiğine ve tarihi geçmişine ışık tutacağını belirten Güvenç, şunları söyledi:

 

"Geçmiş günlerde bu bölgeye yapmış olduğumuz ziyaretlerde Surların üzerinde ev yapmış vatandaşlarımızın da bu konuda rahatsız olduğunu gözlemledik ve ev sahibi vatandaşlarla pazarlık yaparak 350 Bin TL karşılığında evleri alarak yıkımına başladık. Anlayış gösteren bölge halkına teşekkür ediyorum. Herkes Şanlıurfa'nın gelişmesini ve değişmesini bekliyor. Bende herkesten anlayış göstermesini bekliyorum. Bu gün yıkımına başladığımız 6 evle Surları gün yüzüne çıkartacağız. İmkanlar ölçüsünde Büyükşehir Belediyesi olarak tarihi gün yüzüne çıkartmaya devam edeceğiz. Emeği geçen herkese ve destek veren bütün vatandaşlara teşekkür ediyorum. "

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Tarihi Barutçu Hanı'nda ki restorasyon çalışmasını aralıksız sürdürüyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.