banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Urfa’da Mazlum Müslümanlar için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı VİDEO


Şanlıurfa’da Filistin, Mısır, Libya, Suriye, Bangladeş, Arakan ve Gazze’de hayatını kaybedenler için  balıklıgöl’de gıyabi namazı kılındı.

Dergah camisinin platosunda gıyabi namazı kıldırtırın Anadolu gençlik derneği namazdan sonra basın açıklamasında bulundu. Basın açıklaması yapan Anadolu gençlik derneğin üyesi Halil Atlı “ insan olarak üzerimizde eksik edememeğimiz sorumluklarımız vardır. Bugün İsrail yine gazze’yi  bombalıyorsa, Lübnan’da bir patlama çok sayıda insan yaşamını yitiriyorsa, Irak’ta bombalı saldırılar rutine bağlamışsa, Suriye’de masum insanların kanı dökülmeye devam ediyorsa, Yemen’de şiddet olayları yaşanıyorsa, Somali’de belirsizlik devam ediyorsa incir çekirdeği doldurmayan meseleleri  gündeme yapmak elbette bu olayların güçlerin işlerine yaramaktadır.

Her 6 saniyede bir çocuğun açlık nedeniyle öldüğü, her 4 saniyede bir kişinin mülteci durumuna düştüğü bir gezegende Müslümanların en önemli gündemi insanların yaşam, mülkiyet, inanç, nesil ve akıl emniyetlerinin tesis edilmesi olmalıdır. Yeryüzünü ifsat ederek hükümranlık peşinde koşan zorbalara karşı tüm insanlığın birlikte hareket etmesi gerekmektedir."

Dedi daha sonra basın açıklamasını yaptıktan sonra grup sesiz bir şekilde dağıldı.

 

Urfahaber24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.