banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Urfa'da Kalabalık meydanlara sığmadı

Cemaat tarafından işten, okuldan, yurttan atılanları eziyetlerine muhtaç bırakmayacaklarını söyleyen Erdoğan, Şanlıurfa'ya 1700 yataklı hastane olmak üzere bir dizi hastane sözü verdi.

Tarım Bakanı Mehdi Eker, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Şanlıurfa AK Parti Milletvekilleri Büyükşehir ve Tüm İlçe Belediye Başkanları ve yüzbinlerce oartilinin katıldığı mitingde çoşku çok yüksekti.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Güneydoğu'daki şehirlerimiz yıllarca hizmetten uzak kaldı buralra yol, okul, hastane yapılmadı.

- Şuana kadar Şanlıurfa'ya 18 Katriyon yatırım yaptık.

-Çözüm sürecini demokratik yollarla çözmeye karar verdik, her türlü engellemeye karşı azimle devam ettik.

- Bu yola canımızı koyduk bu acı meseleyi mutlaka çözeceğiz.

-Şanlıurfa misafirine, Said Nursi'ye sahip çıkarak tarih yazdı.

- Hayatı boyunca Said Nursi'ye zulm edenler, dirisine bile tahammül edemediler. İşte o zihniyet CHP zihniyetidir. Said Nursi'ye zulüm edenlerle Pensilvanya'daki zat beraber hareket ediyorlar.

- Sevgili paygamberimiz Miraç'tan indirip kamyona bindiriyorlar. O dizinin seneryasunu kim onaylıyor biliyormusunuz Pensilvanya'daki zat. O dizi sadece Peygamberimize değil Kürt kardeşlerimize de hakaret ediyor.

O ZAT CHP VE MHP'Yİ OYUNA GETİRDİ

- Pensilvanya bu CHP ve MHP'yi çok kötü oyuna getirdi. "Yargı, emniyet elimizde, montajlar var bizde" diye onlarla dalga geçtiler. Ama halkı kandıramadılar.

- Kılıçdaroğlu'ndan olsa olsa Tahtakale'de kasetçi olur. Sen kimsin ki Türkiye'nin Başbakanı'nı yargılıyorsun. Demek ki Pensilvanya'daki zattan talimat almış. Bunlara Said Nursi'nin sözü ile cevap vermek istiyorum: Zalimler için yaşasın cehennem.

- Siyaset sandıkta yapılır. Şantajla, tehditle, yalanla, montajla siyaset yapılmaz. Bu millet 30 Mart'ta butün bu tuzaklara cevap verecek.

- Ey CHP sen hizmetlerini anlat bu millete. Şanlıurfa'ya geldi mi, gelemez, onlar kumsalda siyaset yapmaya devam etsin, biz 780 bin km'lik toprakta siyaset yapacağız.

- Gelin bu seçimde BDP'ye cevap verin. Sizi kim büyükşehir yaptı biz yaptık. Bu üç partide Şanlıurfa'nı büyükşehir olmasına karşı çıktı. Çünkü bunların derdi ideoloji.

SİZİ O EZİYETTEN KURTARACAĞIZ

- AK Parti aynı yerde duruyor. Sizin hocanınz akşam bir başka sabah bir başka. Aynı bu CHP gibi, MHP gibi. Bu paraleller korkmaya başladı. Aynı 28 Şubat'taki gibi ikna odaları kurdular. İkna olmazlarsa işten, okuldan, yurttan atıyorlar. Şimdi bunların evlerinde, yurtlarında kalan öğrencilere sesleniyorum. Bütün Kredi Yurtlar Kurumu'ndaki yerler tespit edildi. Sizleri bunların eziyetlerine muhtaç bırakmayacağız. Her şeyimiz hazır.

-Eğer Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında yer yoksa sizleri otellerde ağırlayacağız. Bunların zulmüne siz asla muhatap etmeyeceğiz"

- Başörtülü kardeşlerimiz devlet dairelerinde çalışıyor, üniversiteye gidebiliyor. CHP engellemeye çalıştı ama başaramadı.

- Suruç Tüneli 2 katrilyona mal oldu. Bu projeyi bugün açıyoruz. Dağları deldik, size sevdalıyız be. Bu kuruyan topraklar suya hasret suyu biz getiriryoruz.

- İstanbul'dan Şanlıurfa'ya hızlı tren hattı projesi tamamlandı. 2023'e kadar hızlı trenle seyehat mümkün olacak.

ŞANLIURFA'YA HASTANE MÜJDESİ

- 1700 yataklı şehir hastanesi yapacağız. 200 yataklı Balıklıgöl devlet hastanesi, 150 yataklı Birecik, Suruç devlet hastaneleri ve 100 yataklı Ceylanpınar devlet hastanesini hayata geçireceğiz.

- Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu'nu biz tamamladık ve teslim ettik.

- Biz 10 senede 501 km bölünmüş yol yaptık. 79 yılda 21 km yapmışlar.

Başbakan Erdoğan, partisin Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç ve mevcut Belediye başkanı Eşref Fakıbaba ile halkı selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.