banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Urfa'da hasarlı bina yıkımı

İstanbul’dan kente getirilen yüksek bomlu yıkım makinesiyle gerçekleştirilen yıkımda çevre güvenliği hat safhada.

Yıkım çalışmalarını bizzat yerinde denetleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, hasarlı binayı Urfa tarihinde eşine rastlanmayan bir teknikle yıktıklarını ifade ederek, bölge sakinlerinin can ve mal güvenliğini ön planda tuttuklarını söyledi.

Şanlıurfa'nın Paşabağı Mahallesi 760'ncı Sokak'ta bulunan 9 katlı 18 daireli Ataköy Apartmanı'nın kolonları kısa süre önce patladı. 4 kolonu patlayan ve içinde oturanlar için risk oluşturan apartmanın yapılan inceleme ardından yıkılması kararlaştırıldı.

Bu karar ardından evlerinden tahliye edilen ailelere kira yardımı yapılan apartmanın yıkımına dün başlandı. 14 yıl önce yapıldığı saptanan apartman, çevrede alınan güvenlik önlemlerinin ardından İstanbul’dan getirilen yüksek bomlu makineyle yıkılmaya başlandı.

Yıkım alanına giderek bölge esnafıyla görüşen ve yıkım çalışmaları hakkında Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarından bilgi alan Başkan Fakıbaba bir süre yıkımı izledi.

Çevrede alınan güvenlik önlemlerine dikkat çeken Fakıbaba, “Halkımızın can ve mal güvenliği bizler için önemlidir. Bu yüzden dinamitle patlatma tekniği yerine İstanbul’dan özel olarak getirilen bu yüksek bomlu makine ile yıkımı itinalı bir şekilde yapıyoruz. Ben bu konuda emeği geçen başta başkan yardımcısı ve müdür arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

FAKIBABA KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK BİZ ONLARIN DAİMA YANINDAYIZ

Apartmanda ikamet edenlerin mağdur edilmeyeceği konusunu tekrarlayan Fakıbaba, “Merak etmesinler burada ikamet edenlere devletimiz gereken desteği veriyor. Bizde belediye olarak daima onların yanındayız. Umarım bir daha böyle yıkımları yapmayız. Kentsel dönüşüme yönelik yıkımları yaparız. İyi ki erken fark edilen bir hasar. Ya erken fark edemeseydik. Düşünmek bile istemiyorum. Konya gibi olsaydı. Can ve mal kayıpları yaşanmadan yapılan bu yıkım bizleri rahatlatmıştır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaHasarlı BinaYıkımı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.