banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa'da hala at arabasıyla yük taşıyorlar


            Şehir merkezine girişleri yasak olan at arabalarının sabaha karşı Hal Pazarına sebze taşıdığını belirleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, harekete geçti.

            Geçtiğimiz başta ŞUTİM Sebze halinin giriş ve çıkış kapıları olmak üzere kentin bir çok bölgesinde önlem alan zabıta ekipleri Hal pazarına sebze getiren at arabacılarını uyararak at arabalarıyla taşımacılık yapmamalarını istedi. Zabıta ekipleri uyardıkları at arabacılarına şehir merkezine girmeye devam etmeleri halinde arabalarına el konulacağını bildirdi.

            Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri bir haftalık uyarı uygulamasının ardından denetim başlattı. Sabahın erken saatlerinde Hal Pazar ile çevresinde uygulama yapan zabıtalar gördükleri at arabalarına el koydu. Atları sahiplerine iade eden ekipler, araçları da  bağlayarak Büyükşehir Belediyesine ait Asfalt Şantiyesinde bağladı.
          
  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Burak Küçük ise, yapılan uygulama ile ilgili açıklamada bulunarak, "At arabalarının şehir merkezine girişi, şehir merkezinde taşımacılık yapmaları yasak olduğu halde yasağa uymayıp taşımacılık yapan at arabacılarını uyardık. İkaz ve uyarılarımıza rağmen taşımacılık yapmayı sürdüren at arabalarına yönelik uygulama başlattık. Bu uygulamamız aralıksız olarak sürecek” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.