banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Urfa’da Elektrik Hatları Yeraltına Alınıyor


 Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, hatların yeraltına alınması için kapsamlı bir çalışma başlattıkları belirterek çalışmaların kentin estetiğine önemli katkıda bulunulacağını ve çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

AMAÇ KESİNTİSİZ HİZMET VERMEK

Özelleşme sonrası elektrik dağıtım hizmeti verdiği Şanlıurfa’daki müşterilerine kesintisiz elektrik enerjisi verme çabasında olan Dicle EDAŞ, yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Dicle EDAŞ, Şanlıurfa’da elektrik hatlarını yeraltına alırken, yollarda kalan direklerin deplase işlemlerini sürdürüyor.
Şanlıurfa’nın çeşitli bölgelerinde devam eden yeraltı, aydınlatma, ihtiyaç olan yerlerin bakımı ve ilave çalışmalarını yerinde inceleyen Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ ve Şanlıurfa Dicle EDAŞ Proje Müdürü Mehmet Kürüm, çalışanlarla sohbet etti.

“ŞANLIURFA HALKI FAYDALARINI GÖRECEK”

Müşterilerimize kesintisiz ve kaliteli enerji sunabilmek adına yatırımlara süratle devam ettiklerini belirten Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, Şanlıurfa’da hummalı çalışma içerisinde olduklarını ifade ederek,” Dicle EDAŞ olarak faaliyetlerimiz memnuniyetle karşılanıyor. Şuanda şebeke yenilenmesi, yer altı çalışmaları, ilaveler, ihtiyaç olan bölgelere bakımları, onarımları hepsi yapılıyor planlanmış durumda. Şanlıurfa’yı bir şantiye haline çevirmiş durumdayız. İnşallah önümüzdeki süreçte bunların faydalarını da Şanlıurfa halkı görecek. Şebekelerin daha modern bir hale gelmesiyle daha az kesinti yaşanacak” diye konuştu.

“KENT MERKEZİNİN ENERJİ ALT YAPISINI YENİLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Dicle EDAŞ’ın yatırım çalışmaları arasında, havai elektrik hatlarının yeraltına alınması önemli bir yer teşkil ettiğinin altını çizen Bölge Koordinatörü Demirbağ, Çalışmalarımızın birinci etabını oluşturan Emniyet Caddesi’nden Yunus Emre Mahallesi istikametine doğru olan kısmının yeraltına alınma çalışmalarını sürdürüyoruz. 2015 yılı içerisinde şirket hedefleri dahilinde başta kent girişindeki orta refüj aydınlatma sistemleri olmak üzere, kent merkezinin enerji alt yapısını yenilemek için de çalışmalarımızı süratle devam ettirmekteyiz. Yapılan çalışmalar arasında Çevik Kuvvet yanında bulunan hattın deplasesi, Maşuk Yolu, Çevik Kuvvet – Devteşti bağlantı yolu, Mevlevihane çevre yolu bağlantısı orta refüj aydınlatma çalışması, Devteşti ve Ahmet Yesevi’de 4 adet  monoblok trafo ve havai hat şebekesi ve Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye’de vatandaş taleplerine istinaden havai ve yeraltı çalışmalarını gösterebiliriz. Şanlıurfa’da çalışmalarımız kesintisiz devam edecek” dedi.

KÜRÜM, “YATIRIMLAR İLE ŞANLIURFA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Yapılan yatırımlar ile Şanlıurfa’nın çehresinin değişeceğini belirten Şanlıurfa Dicle EDAŞ Proje Müdürü Mehmet Kürüm ise yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’nın genelinde çevre ve estetiğe uygun trafo köşkleri tesis ediliyor. Belediye yol genişletme çalışmaları kapsamında yol ortasında kalan havai hatlı direkleri de yeraltına alınıyor. Çevreye uyumlu ve güvenli bir enerji akışı sağlanması yönünde çalışmalar yapılıyor. Kırsal dağıtım tesislerinin bir kısmında yenileme ve yeni tesis çalışmaları yapıldı. İl ve ilçelerdeki bazı köylerde de şebeke yenileme çalışması yapılıyor" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.