banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik kasap Nazlı Kurt

Urfa’da cenaze namazını provoke ettiler

Eyyübiye ilçesine bağlı Dergah Cami önünde Cuma namazı sonrası toplanan Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı STK’lar, Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için hem gıyabi cenaze namazı kılmak hem de bölgede yaşanan saldırıları kınamak amacıyla toplandı.

Bu sırada camii önüne gelen bir grup HDP’li namaz kılmak için saf tutan halka hakaret ederek provokasyonda bulundu. Israrla hakaretlerini sürdüren HDP'li grup, HDP/PKK'yi savunarak, 'Ne Allah Ekber, Allah Ekber. Belki siz namaz bile kılmıyorsunuz?’ demesi halkın tepkisine neden oldu.

Olay çıkarılmak istendiğini gören HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın ile Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İ.Halil Göven ile diğer yetkililer, alanda bulunan halka sağduyu çağrısı yaptı.

Polisin müdahale olaylar büyümeden önlenirken Şanlıurfa’daki bazı yerel sitelerin olayları manipüle ederek haberleştirmesi de yapılan provokasyonun önceden hazırlanmış olduğu izlenimi bıraktı.

Daha sonra Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İHYA DER Başkanı Baran için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından okunan basın açıklamasıyla grup sessizce dağıldı. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.