banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Urfa'da 5. Geleneksel Toplu Sünnet Şölenİ



-İsmini Açıklamak İstemeyen Urfalı Hayırsever İşadamı düzenlediği toplu sünnet şölenlerinde 400 Çocuğu sünnet ettirdi. Sünnet şöleninde objektiflere yansıyan görüntüler yine aynıydı.

Şanlıurfa’da hayırsever bir işadamı 5 yıldır geleneksel olarak gerçekleştirdiği toplu sünnet töreninde bu yıl yaklaşık 400 çocuğu sünnet ettirdi.
Sancaktar mahallesinde tarihi bir Urfa evinde gerçekleştirilen sünnet töreni öncesi çocuklara, Balıklıgöl gezdirildi. Muhtarlar aracılığı ile belirlenen fakir ailelerin çocukları için daha sonra sünnet merasimine geçildi. Çocuklar tekbirlerle sünnet ettirildi. Çocukların sünneti 2 doktor tarafından 4 gün sürdü. Sünnet esnasında çocukların korkudan ağlama sesleri tekbir seslerine karıştı. Kimi çocuklar sünnet ettirilirken zor zapt edildi. Hayırsever işadamı adına sünnet şölenine Abdülkadir Karakuş öncülük etti.
Sünnet şöleninde iki kardeşini sünnet ettiren Salih Kaya, “Bu organizasyonda emeği geçenlere minnettarız. Sünnet yaptıran hayırseverin adını dahi bilmiyoruz. Ama Allah ondan razı olsun” dedi.
Şanlıurfa Belediyesi’nde temizlik şşçisi olarak görev yapan Mehmet Baytun, “Çöpte çalışan bir adamım. Temizlikte. İki çocuğumu maddi durumum iyi olmadığı için sünnet ettiremiyordum. Hayırsever iş adamının toplu sünnet yaptırdığını öğrendim. İki çocuğumu sünnet ettirdim. Allah ondan razı olsun” diye konuştu.
Hayırsever işadamı adına organizasyona öncülük eden Abdülkadir Karakuş ise yaptığı açıklamasında, “Bizim önderliğimizde her yıl gelenek haline getirdiğimiz geçen yıl 230 civarında sünnet gerçekleştirdik. Bu yıl 400’e yakın oldu. Hayırsever işadamı arkadaşımız katkılarını içine koymuştur. Bizde emeğimizle katkılarımızı koymuşuz. Elbisesini yemeğini, ilaçlarını evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz. Allah rızası için bu işi yapıyoruz. Bu hayırseverlerin sayısını Cenab-ı Hak artırsın. Her yıl inşallah sünnet ettirilenlerin sayısı artacak. Bu yıl 400 civarında önümüzdeki yıl inşallah 500’e yakın olur. Genellikle fakir aile çocuklarını mahalle muhtarlarına söylüyoruz. Belediyemizdeki gıda bankası arkadaşlarımıza söylüyoruz. Kadın destek merkezindeki arkadaşlarımıza söylüyoruz. Çalışan fakir fukaraları tercih ediyoruz. Ama kimde gelirse red etmiyoruz” şeklinde konuştu.

 
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.