banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Urfa Valiliğinden gösteri ve yürüyüşü açıklaması

Şanlıurfa Valiliği, 2015 yılında toplanma alanı, yürüyüş güzergâhı, miting alanı, dağılma dlanı, afiş ve pankartların asılacağı yerler ile basın açıklaması ve benzer etkinlik yapılamayacak yerler ile ilgili bir açıklama yaptı. 
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada esas miting alanı Paşabağı Miting Alanı olarak belirlenirken alternatif miting alanı olarak ise Topçu Meydanı olduğu ifade edildi.

Afiş ve pankartların asılacağı yerlerin ise düzenleme kurulunun talepleri doğrultusunda, belediyece sakıncası bulunmayan valilik tarafından olur verilen yerler olduğu belirtildi.

Basın açıklaması ve benzer etkinliklerin yapılamayacağı yerlerin de belirtildiği açıklamada, “Hükümet Konağı ve müştemilatı, Şanlıurfa E tipi Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önü ve çevresi, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığına ait hizmet binaları, önü ve çevresi, Şanlıurfa Adliyesi ve müştemilatı, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ve Ek hizmet binalarında ve bu binaların müştemilatları ile önü ve çevresinde, Balıklıgöl Platosu ve müştemilatı, Eyüp Peygamber Camii Makamı ve müştemilatı, önü ve çevresi, Hacı Ali Şelli Parkı, diğer kamu kurum ve müştemilatlarında yapılacak basın açıklamaları vs. ilgili kurumun en üst yetkilisinin iznine tabidir.” denildi.

Belirlenen yerler ve gündüz saatleri dışında basın açıklaması ile toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleyenlerin 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9/Ç, 11/C, 66 maddeleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6. Ve 22. Maddeleri ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. Maddesi ve genel hükümler doğrultusunda adli ve idari işleme tabi olacakları ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.