banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa Usulu 1 Mayıs Kutlaması (VİDEOLU)


1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Günü münasebetiyle Hilvan Belediyesi çay bahçesinde toplanan belediye çalışanlarının kutladığı işçi bayramı oldukça renkli geçti.
Hilvan Belediyesi tarafından düzenlenen 1 Mayıs İşçi Bayramına Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şiltak, Belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Türkçü, Kürtçe ve Arapça olmak üzere üç ayrı dilde işçilerin bayramı kutlandı.
Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, belediye çalışanlarıyla birlikte davul zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı.
Bayık, işçilere hitaben bir konuşma yaparak toplumların gelişmesindeki en büyük aktörlerin işçiler olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü.
'Dünyanın neresinde olursa olsun bir toplumun gelişmesini, kalkınmasını, ilerlemesini ve sosyalleşmesini sağlayan en önemli aktör şüphesiz işçilerdir.Kalkınmanın aynası olan işçi kardeşlerimizin nasırlı elleri bizim için emek demek, alın teri demek, saygı demek, sevgi demek ve insan olabilmek demektir. Değerli işçi arkadaşlarım, kardeşlerim, yükselen her bir hizmetin altında sizin emeğiniz, sizin gücünüz ve sizin temel taşlarınız yatıyor.Emeği büyük insanların emekleri kadar değerli bayramları olan 1 Mayıs işçi bayramında değerli işçi kardeşlerimin bayramını kutlamakla onur duyar; 1 Mayıs’ın başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada barış ve sükunet içinde geçmesini dilerim' dedi.
Hilvan ilçe kaymakamı Ahmet Özay' da katıldığı 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Günü'nde yaptığı konuşmasında, alın teriyle helal para kazanan kesimin işçi kesimi olduğunu söyledi.
Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay ' Bu memleketin hakim, savcı ve öğretmene ihtiyacı olduğu kadar çalışkan ve emektar işçiye de ihtiyacı vardır. Buradaki birlik ve beraberlik manzarasının memleketin her yerind eolmasını temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberliği sağlayan Hilvan Belediyesine ve teşekkür ederim' dedi.
Hilvan Belediyesinde yılın başarılı işçileri Hilvan kaymakamı, belediye başkanı ve sendika temcilcileri tarafından altınla ödüllendirdi.
Yapılan konuşmaların ardından İşçiler daha sonra davul zurna eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.