banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Tomas Wiesner Qazim Laçi

Urfa Türkçe Olimpiyatlarıyla Çoştu

Dün akşam Şanlıurfa GAP Arena standında düzenlenen 9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. 
9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 18 ülkeden 54 çocuğun “gelin tanış olalım” etkinlikleri kapsamında dün akşam  “Şanlıurfa Etkinlikleri’ GAP Arena Stadyumu’nda düzenlendi.
Programda en çok alkışı Kazakistanlı küçük çocuğun Urfa sıra gecelerinden okuduğu parça aldı. Urfa sıra geceleri türküleri söylenirken, Mali’li siyahi öğrenciler de Urfa çiğköftesini yoğurdu. Siyahi öğrencilerin yoğurduğu çiğköfte büyük beğeni topladı.
Ayrıca Arnavutluktan gelen kız öğrencinin Dursun Ali Erzincalı’dan ‘miraç’ adlı şiiri çok duygulu bir tonda okuması en çok beğeni toplayan bir başka öğrenci oldu.
Bosna Harsek’li iki kız öğrencinin skeç gösterisi ise türbinleri gülmekten kırdı geçirdi.
Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Şanlıurfa etkinliklerine; Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Milletvekilleri Seyit Eyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Halil Özcan, A. Kerim Gök, Mahmut Kaçar, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez, çok sayıda ilçe ve belde belediye başkanı, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Şanlıurfaspor 2. Başkanı Mehmet Çoban ve yaklaşık 30 bin vatandaş katıldı.

www.balikligol.com


Şanlıurfa Türkçe Olimpiyatları balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.