banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Urfa Rabia Meydanında nöbet devam ediyor

 

Darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra ülke genelinde süren demokrasi nöbetlerine Şanlıurfalılar da yoğun ilgi gösteriyor. Her akşam belediyeler tarafından organize edilen nöbetlere katılan vatandaşlar alanları hınca hınç doldurup vatan, bayrak sevgisini her platformda dile getiriyor. Dün akşamki programa katılan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, alanı dolduran binlerce vatandaşa seslendi. Bu kutlu yürüyüşte gösterdikleri duruş ve tavır nedeniyle Şanlıurfalılara teşekkür eden Başkan Ekinci, birlik ve beraberlik olduğu müddetçe bu vatanı bölmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Alanı dolduran binlerce vatandaşa hitap eden Başkan Ekinci ve beraberindekiler daha sonra gecenin ilerleyen saatlerine kadar meydanda kalamaya devam etti. Meydanları dolduran vatandaşlarla da yakından ilgilenen Başkan Ekinci, gruplar halinde oturan vatandaşların sohbetine de eşlik etti.

Meydanlar da farklılıkların gündeme gelmemesinin ayrı bir önem taşıdığını ifade eden Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” ortak payda ve ortak vatan vurgusunun meydanlardan yükselmesi çok önemlidir” dedi. Başkan Ekinci konuşmasının devamında şunları söyledi; ‘’Bu başlattığınız kutlu yürüyüş maşallah çok iyi gidiyor, daha da iyi gidecektir. Bu Pazar gününden itibaren belki bir araya gelmeye biliriz. Ama böyle bir sinerji oluşturdunuz ki Pazar’dan sonra herkes hazır kıta gerektiğinde her an bir araya gelecek şekilde bir anlayışta doğdu, bu da ayrı bir güzelliktir. Bir başka güzellikte dikkat ederseniz burada gerek bizlerin ifadesi, gerek meydanlarda konuştuğumuz hemşerilerimiz hiçbir şekilde farklılıkları gündeme getirmiyor. Ortak paydada bahsediyor ve ortak bir vatandan bahsediyor. Bu ihtiyacımız olan bir konuydu. Bu liderimizin yıllardır ifade ettiği bir konuydu. Ama liderimiz 2011 yılından sonra özellikle FETÖ tarzı yapılandırma ile ilgili sürekli ifadeleri olduğu halde hatta biliyorsunuz 17 ve 25 Aralık sürecinde de biraz daha etkin şekilde ifade ederken, belki sadece AK Parti tarafından bu ifade edildi. Sonrasında maalesef başka düşüncede ki insanlarımız çok fazla da dikkat etmediler. Öyle bir an geldi ki tehlike 15 Temmuz’da hakikaten ya karanlık bir sabahla uyanacaktık, ya da yepyeni bir güne, yepyeni bir dirilişe başlayacaktık. 15 Temmuz’dan sonra liderimizin sürekli ifade ettiği hususlar bütün millet tarafından kabul edildi. Gönül isterdi ki böyle bir tecrübe yaşamayalım, gönül isterdi ki böyle bir sıkıntı yaşamayalım, gönül isterdi ki peygamber ocağı içerisine bu mikrop tarzı insanlar sızmasın. Vücutta biliyorsunuz hastalanır ve doğru doktora gittiğiniz zaman, doğru bir teşhis yapıldığı zaman iyi bir tedavi ile mikroplardan aranıp yeni bir şekilde hayatına daha güçlü bir şekilde devam eder. Bu da bir hastalıktı, hasta etmeye çalışıyorlardı ama teşhisi koyan ilk günden itibaren doğru teşhis koymuştu. Sonrasında da herkes bu teşhisin doğru olduğunu ifade edince de çok şükür şuanda artık Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütün kurumlarında o bağırsaklar temizleniyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.