banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Urfa polisinden insansız Hava Ceylanı uçağı

VALİ GÜVENÇ, YEŞİL BİR URFA İÇİN POLİSLERLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen "Çiçekler Solmasın Projesi" kapsamında 10 bin çam fidanının dikimi için gerçekleştirilen törene katıldı.

Akabe mevkiinde yer alan Emniyet Müdürlüğü hatıra ormanında gerçekleştirilen çam fidan dikimine Vali Güvenç'in yanı sıra İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve emniyet müdürlüğü çalışanları katıldı.

İlk çam fidanının dikimini gerçekleştiren Vali Güvenç, "Cefakâr ve fedakâr polis kardeşlerimle fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Şanlıurfa'nın dört bir yanını yeşile donatacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yoğun gündemimizin yanında böyle güzelliklerle çevremizdeki yaşanabilir yeşil alanlarımızı arttırmamız lazım. Biz de bu yönde çalışan herkese destek veriyoruz" diyerek dikimini gerçekleştirdiği fidana can suyu verdi.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu da çam fidanı dikimi gerçekleştirerek fidanlara can sularını verdiler.

Öte yandan Emniyet Müdürlüğü tarafından Temel Tiyatro eğitimini alan 15 kız ile 15 erkek olmak üzere 30 öğrencide fidan dikiminde yer aldı. Eyüp Göncü Lisesi, GAP Kız Meslek Lisesi ve Gazi Lisesi öğrencilerinden oluşan öğrenci grubuyla sohbet eden Vali Güvenç, 25 Ocak 2013'te oynayacakları "Yarına Geç Kalmadan" adlı oyunlarına gideceğini kaydetti.

Emniyetin Yeni Cihazı "Hava Ceylanı"

Fidan dikiminin ardından İl Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şube Müdürü Oykun İlgin tarafından geliştirilen havadan görüntü alma özelliğine sahip olan hava aracını Vali Güvenç'e tanıttı. Oykun İlgin, "Hava Ceylan"ı adı verilen ve yaklaşık 10 bin TL'ye mal olan cihazı daha önce var olan teknikleri geliştirerek yaptığını söyledi. Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştireceği operasyonlarda havadan görüntü alabilecek olan insansız hava aracı "Hava Ceylan"ını oldukça beğenen Vali Güvenç, aracı tasarlayan İlgin'i tebrik etti.

Hava ceylanı istendiği kadar yükseğe çıkarak insansız olarak aldığı görüntü ve fotoğrafları kurulan bir panele kumanda sayesinde yansıtma özelliği taşıdığı öğrenildi. Hava ceylanını fidan dikimi için gelen vatandaşların da büyük bir heyecanla izlediği görüldü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.