banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Urfa polisi Afganlara Model Oldu

Ülkemiz ile Afganistan arasında yürütülen güvenlik işbirliği kapsamında Toplum Destekli Polislik konularını yerinde değerlendirmek ve görüşmelerde bulunmak üzere 13 kişilik Afgan heyeti Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde örnek temsil etmesi dolayısıyla Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne 29 Ocak 2014 Çarşamba günü ziyarette bulundu.
Müslüm Saylı (Kabil Emniyet Müşaviri), Abdul Karım Zamanı (UNDP/LOFTA- Toplum Polisi), (EUPOL Toplum Polisliği Başkanı) ve beraberindeki (12) kişilik Afgan Heyeti;

29 Ocak 2014 Çarşamba günü saat 10.30’da Şanlıurfa il Emniyet Müdürü  Mehmet LİKOĞLU ile görüştü. Gerçekleştirilen görüşmede heyet gördükleri ilgi ve alakadan ötürü Sn. LİKOĞLU’na şükranlarının ifadesi olarak Afganistan Emniyetine ait bröve taktı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sn. Mehmet LİKOĞLU ise, dost ve kardeş ülkenin Temsilcilerini ağırlamaktan büyük onur ve memnuniyet duyduklarını dile getirerek Afgan Heyetine çeşitli hediyeler takdim etti.
Aynı gün Emniyet Müdürlüğü yetkilileri eşliğinde Hz. Eyyüp Peygamberin makamını ziyaret eden Afgan Heyeti, daha sonra Balıklıgöl’de bulunan tarihi hanları ve çarşıları gezdi.Öğle yemeğinde ise Cevahir Konuk evinde Vali Vekili Sn. Ramazan SEÇİLMİŞ ve İl Emniyet Müdürü Sn. Mehmet LİKOĞLU ile bir araya geldi.
Heyet, Toplum Destekli Polislik hakkında saha incelemelerinde bulunmak üzere öğleden sonra Şair Nabi Kültür Merkezi önünde Toplum Destekli Polisler tarafından kurulan Trafikte Yaşayalım, Yaşatalım Projesi kapsamında ‘Kask Tamam Haydi Urfa Şimdi Sıra Kemerde’ uygulamasına katıldı. Heyete uygulamalı olarak 3 dakika mola programıeşliğinde emniyet kemeri kullanımının önemi anlatıldı.

POLİS ARTIK HER SAHADA VAR

Uygulama sonunda Toplum Destekli Polisin dünyanın her tarafında artık zorunlu hale geldiğini, Türkiye’nin ise bu konuda büyük projelere imza attığını dile getiren Kabil Emniyet Müşaviri Müslüm SAYLI, ‘artık toplum destekli polis her sahada var.  Korkulan, çekinilen bir polis değil, sevilen ve sempati duyulan bir polis olmada toplum destekli polisin rolü çok büyük olmuştur. Ondan dolayı Emniyet Müdürümüzü ve ekibimizi kutluyoruz Türkiye’ye çok iyi bir örnek oluşturmuş. Birçok yerde görmediğimiz projeleri, uygulamaları Şanlıurfa’da gördük. Bu örnekler Afganistan’da önümüzü açmış olacak’  dedi.

MuhammadHomayoonAıneeise Türk Polis teşkilatının çalışmalarını ve toplum destekli polisin yaptığı projeleri çok beğendiğini söyledi. Türk Afgan dostluğunun eskilere dayandığını anlatan Aınee, Türkiye’nin böyle bir emniyete sahip olduğu için çok şanslı olduğunu ifade etti.

“Zararlı Alışkanlıklara HAYIR, Hayata EVET” projesi kapsamında Şanlıurfa Lisesi Hayata Evet kulübü öğrencilerinden oluşan tiyatro grubu Afgan Heyetine tiyatro provalarına katıldı. Provayı büyük bir ilgiyle izleyen heyet daha sonra tiyatro grubu ile fotoğraf çektirdi.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Sn. Mehmet LİKOĞLU, Afgan Heyeti onuruna Şanlıurfa Polisevi VIP Salonunda akşam yemeği verdi.

ŞANLIURFA TOPLUM DESTEKLİ POLİSİ ÖRNEK ALINACAK

Daha sonra Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Heyet, burada Şube Müdürü Rasim UZUN tarafında Toplum Destekli Polislik hakkında projelerin nasıl gerçekleştiğini ve saha üzerinde nasıl uygulamaya döküldüğünü gösteren sunum yapıldı.Heyet görüşme sonunda Afganistan’da kurulması planlanan Toplum Destekli Polislik birimi için Şanlıurfa Emniyetindeki Toplum Destekli Polislik birimini Model olarak alacaklarını ve buradaki uygulamaları Afganistan’da da uygulayacaklarını ifade ettiler.

Görüşmelerini ve ziyaretlerini tamamlayanAfgan Heyeti 30 Ocak 2014 Perşembe günü havayolu ile ilimizden ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.