banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Urfa-Kerkük kültür şöleni start aldı


Şanlıurfa’da, 8 - 12 Temmuz tarihleri arasında Urfa - Kerkük Dayanışma Platformu tarafından, ’’Uluslararası Urfa - Kerkük Kültür ve Sanat Günleri’’ basın toplantısı yapıldı.
Urfa - Kerkük Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri yarın akşam Dergâh anfi tiyatroda gerçekleştirilecek ilahi konserleriyle başlıyor.


Konuyla ilgili Büyükfırat restoranda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuşan Urfa - Kerkük Dayanışma Platformu Şanlıurfa Temsilcisi Hüseyin Büyükfırat, Irak’a yaptığı bir gezi sırasında Kerkük bölgesini de ziyaret ettiğini ve bu ziyaret sırasında bu bölgeyle ilgili ortak bir şeyler yapma düşüncesiyle Urfa - Kerkük Dayanışma Platformu’nu kurduklarını ifade etti.


Platformun ilk icraatının Şanlıurfa’da 4 gün boyunca gerçekleştirilecek olan, ’’Uluslararası Urfa - Kerkük Kültür ve Sanat Günleri’’ olduğunu söyleyen Büyükfırat, ’’Urfa ile Kerkük arasında çok köklü, esaslı bir ortak kültürümüz var. Bu ortak kültürün duyulmasını arzu ettik. İnşallah bu vesileyle ve bundan sonra yapılacak faaliyetler daha çok bilinir’’ dedi.


Platformun Kerkük temsilcisi Doç. Dr. Şemsettin Küzeci ise platformun amacının iki halkı birbirine daha fazla yakınlaştırmak, ortak sanatları, gelenek ve görenekleri ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
Etkinlikler, 8 Temmuz Cuma günü Balıklıgöl Yerleşkesi’ndeki Dergah Anfi Tiyatroda yapılacak olan Urfa - Kerkük ilahi Grubunun dinletisiyle başlayacak.
Urfa - Kerkük mutfağından lezzetler ve resim, kitap sergisinin de düzenleneceği etkinlikler, 12 Temmuz salı gününe kadar devam edecek.


Büyükfırat Ailesi’nin evsahipliği yaptığı Urfa-Kerkük Kültür-Sanat Günleri; Urfa Valiliği, Urfa Belediye Başkanlığı, Kanal Urfa, Urfa Yazarlar Birliği, Urfa Gazeteciler Birliği’nin desteği ile Türkmeneli Vakfı Kültür Merkezi Başkanlığı ortaklığında gerçekleştirilecek.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.