banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Urfa Jandarma’dan dolandırıcılık operasyonu: 13 tutuklama


 

Şanlıurfa Jandarma’dan yapılan açıklamada, Kamu düzenini bozmayı hedef alan suç ve suçlularla etkin bir şekilde mücadele ederek vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve güven ortamını sürdürmek amacıyla önleyici ve caydırıcı tedbirler kapsamda; Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda; kendilerini polis, asker, savcı, hakim olarak tanıtıp banka hesaplarının terör örgütleri tarafından ele geçirildiğini söyleyerek İzmir, Bursa, İstanbul, Ankara, Zonguldak, Çanakkale ve Balıkesir illerinden vatandaşları dolandıran şahıslara yönelik Şanlıurfa ili Akçakale ilçe merkezi ve mahallelerinde yürütülen operasyonlar sonucunda yakalanarak adli makamlara sevk edilen (23) şüpheliden (13)’ü tutuklanarak cezaevine gönderildiği açıklandı.

Şahısları yakalayan jandarma ekipleri 1 milyon 280 bin liralık dolandırıcılığın önüne geçmiş oldu.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kendilerini polis, savcı ve hakim olarak tanıtıp İzmir, Bursa, İstanbul, Ankara, Zonguldak, Çanakkale ve Balıkesir’de yaşayan vatandaşları arayıp dolandırmaya çalışan şahıslara yönelik operasyon başlattı. Akçakale ilçesinde düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen zanlılardan 13’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlıların kaldığı evde yapılan aramada, 27 adet cep telefonu, 48 adet sim kart, vatandaşların şahsi bilgilerin elde edilmesini sağlayan programın yüklü olduğu dizüstü bilgisayar ve çeşitli elektronik eşyalar ele geçirildi. Jandarmanın bu operasyonla yaklaşık 1 milyon 280 bin liralık bir mağduriyeti giderdiği açıklandı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.