banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

URFA GÖÇ İDARESİ YABANCI ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

 

Harran Üniversitesi Osman Bey Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında; Türkiye’de bir yükseköğretim kurumunda öğrenim gören yabancılara verilen ikamet izni hakkında detaylı bilgi verildi. Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrencilere hangi hallerde ikamet izni verileceği ve ikamet izninin süreleri hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantıda Göç İdaresi İl Müdürü Ensar Şener tarafından öğrencilere sunum yapıldı.

Göç İdaresi Müdürlüğünün sadece Suriye’den Türkiye’ye göç etmiş insanlara hizmet vermediğini kaydederek açıklamasını sürdüren Şener; Türkiye’deki yabancı uyruklu kişilerin her türlü işlemlerinde olduğu gibi yükseköğretim kurumlarından faydalanan bireylerin de izin işlemlerini Göç İdaresi Müdürlüğü ile yürüttüklerini belirtti.

Bilgilendirme toplantısı, İl Göç İdaresi Müdürlüğü uzmanlarının yabancılarla ilgili yürürlükte olan kanunları katılımcılara aktarmasıyla devam etti. Toplantıda ayrıca yabancı uyruklu öğrencilerin sorularına da cevap verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.