banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Urfa Emniyeti o haberi yalanladı

Konuyla ilgili Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; 
"13 Ağustos 2015 tarihinde Samanyolu Haber TV ile Zaman ve Meydan gazetelerinde; Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünün İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı'nın bilgisi dahilinde Nisan-Ekim 2014 tarihleri arasında 60 yabancı şahsı sınırdışı etmeyip MİT'e verdiği ve MİT tarafınd an DAEŞ terör örgütüne teslim edildiğine ilişkin gerçek dışı haberler yapılarak; Ülkemizi terör örgütlerine yardım eden bir ülke konumuna getiren algı çalışmaları dikkat çekmektedir.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak Nisan-Ekim 2014 tarihleri arasında sınır dışı edilmesi gereken 60 değil 82 yabancı uyruklu şahıs hakkında işlem yapılmış; ayrıca habere konu J. C. B., T. N., M. B., D. E. ve R. M. isimli yabancı uyruklu şahıslar hakkında Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kararıyla 6458 Sayılı kanun Kapsamında T. N. Sınır dışı edilmiş; diğer şahıslar için yine aynı kanunun 57. Madde 4. Fıkrası kapsamında adrese yerleştirme hükümleri uygulanmıştır.


İlimizde bugüne kadar mevzuatlara aykırı olarak Ülkemize giriş yapan 170 yabancı uyruklu şahıs yakalanmış ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatıyla 6458 sayılı Kanununa göre haklarında geri gönderme merkezlerine yerleştirme ve sınır dışı işlemleri yapılmıştır.


Ayrıca Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünce DAEŞ Terör Örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalarda bugüne kadar toplam 36 şahıs yakalanmış, 17' si tutuklanmış; 17' si adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır.


Bahse konu yalan haberin daha önce 'Türk Rehinelerle Takas Edilen İŞID militanları' başlığıyla 15-16 Ocak 2015 tarihinde de benzer şekilde yapılması; Vatan ve Millete ihanette sınır tanımayan FETÖ ve bu örgüte yardım ve yataklık eden uzantılarının heybelerinde kullanacağı yalan ve iftiraların bittiğinin göstergesidir.


Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak Ulusal ve Uluslararası hukuk çerçevesi dışında herhangi bir işlemimizin olmadığının; Kamu güvenliğini tehlikeye sokacak hiçbir işleme müsaade edilmeyeceğinin ve FETÖ, DAEŞ, PKK/KCK, DHKP-C ve benzer tüm terör örgütleriyle Mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğinin bilinmesi;

Basına ve Kamuoyuna saygıyla arz olunur."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.