banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Urfa Emniyeti İddiaları Yalanladı (VİDEO)


Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada; CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal’ın soru önergesi şeklinde meclis gündemine taşıdığı “3 adet TIR’ın Emniyet Müdürlüğü bahçesinde beklediği” iddialarını yalanladı.

Habere konu olan 3 adet TIR’ın Müdüriyet bahçesinde beklediği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bununla  birlikte yine haberde geçen 63 BX XXX plaka sayılı araç Emniyet Genel Müdürlüğüne ait, Mardin İl Emniyet Müdürlüğü ve İlimiz Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne kask, kalkan gibi malzeme getiren araç olup; Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne malzeme götürdükten sonra dönüşte ilimize gelerek araç şoförü Polis Evinde konaklama yapmış ve araç güvenlik açısından İl Emniyet Müdürlüğümüz önüne park etmiştir. Alınan PTS (Plaka Takip Sistemi) kayıtlarında söz konusu aracın Mardin istikametinden ilimize geldiği, konaklamanın ardından da Gaziantep ili istikametine geçtiği, aracın haberlere konu olduğu gibi Akçakale Sınır Kapısı istikametine gitmesinin mümkün olmadığı anlaşılmaktadır.”

Aracın plakasının farklı olması konusunda da açıklık getirildiği Emniyet açıklamasında “Ayrıca bahse konu çekicinin ön ve arka dorsesinin plakalarının farklı olması KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ’ nin esas ve usullerine uygun olarak ayrı ayrı tescil edilmiş olmaları nedeniyle iki ayrı tescil ve trafik belgelerine sahip olmalarının yasal ve doğal sonucudur. Yapılan haberin baştan sona asılsız iddialara dayanması gösteriyor ki, bu asılsız bilgileri ilgili yerlere iletip yanıltarak Devletimizi Ulusal ve Uluslararası boyutta zor duruma düşürme aczi içerisinde olan yapılanmanın beyhude çabalarıdır.” denildi.

Şanlıurfa Emniyeti ayrıca basına söz konusu aracın görüntülerini de gönderdi.

Hatırlanacağı üzere; CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde mühimmat yüklü olduğu ileri sürülen iki TIR’ın Suriye’ye doğru gittiği iddialarını meclise sunduğu soru önergesi ile İçişleri Bakanına sormuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.