banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Urfa Büyükşehir Eski Genel sekreter yardımcısına FETÖ Şoku

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski genelsekreter yardımcılarından Ağrı - Eleşkirt kaymakamı Abdulkadir Okay FETÖ'dan açığa alındı.
Abdulkadri Okay şu an görev yaprığı Eleşkirt kaymakamlığında FETÖ Terörö örgütü soruşturması kapsamında 
Karpuzlu Kaymakamı, Zara kaymakamı, Salıpazarı kaymakamı, Yahyalı kaymakamı, Hamur kaymakamı, Gölhisar ve Çeltikçi kaymakamlarıyla birlikte açığa alındılar.
Şanlıurfa Akçakale doğumlu Abdulkadir Okay Ardahan'ın Hanak ilçesi kaymakamı ike Şanlıurfa'nın büyükşehir olmasından sonra Celalettin Güvenç tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi. burada bir süre görev yapan Okay daha sonra bu görevden ayılarak Ağrı'nın Eleşkirt ilçesine kaymakamlığa atandı.

Abdulkadir OKAY kimdir?

1979 yılında Şanlıurfanın Akçakale ilçesinde doğdu. İlk,orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. 1998 yılında yerleştiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü tamamlayarak buradan 2003 yılında mezun oldu.

2004 yılında Maliye Bakanlığı'ında denetmen olarak çalışma hayatınabaşladı. 2007 yılında Edirne Kaymakam adayı olarak Mülki İdare sınıfına geçti. Sırasıyla Gaziantep'in Karkamış, Edirne'nin Meriç ve Enez, Sakarya'nın Kaynarca ilçelerinde kaymakamlık vekilliklerini yaptı.

2009 yılında bir yıl süreli olarak Amerika Birleşik Devletleri University Of Central Florida Üniversitesinde yabancı dil ve liderlik programına katıldı. Akabinde Gaziantep'in Nurdağı ile Ardahan'ın Hanak ilçelerinde kaymakamlık, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. Halen Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde kaymakamlık görevini sürdürmektedir.

Hakime Songül Hanım ile evli olup, iyi derecede ingilizce ve arapça bilmektedir.
 Kaynak: www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.