banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray

kooperatif başkanlarının ortak imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada şöyle denildi: Şanlıurfa belediyesine bağlı urfa kart kapsamında 2 binişlik,4 binişlik,6 binişlik kartlar satılmaktadır.

Bu katların fiyatı :

KART TÜRÜ

FİYATI

R-1 ‘DE 60 DAKİKA İÇİNDE ÜCRETSİZ BİNİŞ HAKKI

2 binişlik

3 TL

YOK

4 binişlik

5 TL

YOK

6 binişlik

7 TL

YOK

Bu kartların açıklamasında şehrimize gelen misafirlerin toplutaşımadan yararlanması için oluşturulmuş kullan -at kartlar olduğu söyleniyor.Aynı zamanda bu kartlar 62-74-36 gibi eyyübiye-karakaöprü,eyyübiye -500 yataklı devlet hastanesi gibi direk hatlarda yoğun olarak kullanılan kartlardır.

Normal rayiç 1 tl olmasına rağmen 2 binişlik kartlar 1,5 tl’ye gelmekte,4 ve 6’lı kartlarda 1,25 tl’ye gelmektedir.

Şanlıurfa belediyesi şehrimize gelen misafirlere verdiği kartlara normal tarifenin %50 üstünde zamlı bir şekilde taşımak zorundamıdır ? İlimize gelen turistleri kazıklamak fakıbaba belediyesinin kalite standardımıdır?

Neden turistlerde normal tarifeden taşınmıyor,belediye yetkilileri kartın maliyetini gösteriyorlar,yeri geldiğinde ben sosyal belediyeyim toplutaşımada zararda ederim diyor öbür taraftan turiste normal tarifenin üstünde %50 lik zamlı taşıma kartı satıyor.Bu mudur sayın fakıbaba yerli turiste verdiğiniz önem…Üstelik bu kartların turistik balıklıgöl bölgesine  gitmek için 60 dakika içinde verilen ücretsiz aktarma hakkıda yok, dolaysıyla bir turistin balıklıgöle gitmesi 2 tl ‘yi bulmaktadır.

İşin diğer tarafı ise özellikle eyyübiye-yakubiye-siğorta gibi fakir semtlerden 500 yataklı devlet hastanesine gelen vatandaşlar belsan a.ş bu hatlarda tekel olduğu için kart almak zorundalar ,fakir vatandaşların ceplerinde 20 tl, 30 tl urfakart alamayacaklı için mecburen 2 binişlik karlar alıyorlar ve 1 tl’lik ücreti 1,5 tl’den ödüyorlar.Buda ayrı zulumdur.

Bizim bu hatlarda araçlarımızda yok cebimize çıkanda girende yoktur ancak burada yanlış işler yapılıyor.

Bu işlerin düzeltilecegi yer Şanlıurfa belediyesi meclisidir.Meclis bütçe görüşmelerikapsamında  bu hafta veya gelecek hafta bu konuları karara bağlayacaktır.Bu bilet fiyatları ulaşım hizmetler müdürlüğünün teklifi üzerine meclisce belirlenmektedir.Meclis partili partisiz bu tekliflerimize kulak verilmelidir: hem turistlerin hemde fakir fukara halkın toplutaşımada %50’lere varan zamlı tarife üzerinden taşınmaması meclisin taktirindedir.Bu kartlar normal rayiç değerinde olmalıdır.Aynı zamanda bu kartlara 60 dakika içinde R-1'de ücretsiz aktarma hakkıda kazandırılması vatandaşın ve turislerin yararına bir karar olacaktır.Karar yüce meclisin takdirindedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.