banner2
Öne Çıkanlar toz Sugeldi Douglas Tanquee Trendyol 1. Lig Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy

Urfa Barosundan eylemci avukatlara destek

Eylemcilere destek veren avukatlara destek amacıyla Şanlıurfa Adliyesinde toplanan Şanlıurfa Barosu avukatları adına konuşan Başkan Ali Fuat Bucak; "

Taksim Gezi Parkı’nda ki protestoculara yapılan sert müdahale sonrası başlayan olaylar iki haftadır devam etmektedir.  Şüphesiz ki hükümetin özelliklede başbakan’ın çoğunluğun hükümeti olması anlayışıyla toplumun farklı kesimlerinin taleplerine aldırmayışı, toplumun hayat tarzına müdahale etmesi ve otoriter yaklaşımları bu olayların ortaya çıkmasına ve büyümesine neden olmuştur.

Toplumun bu büyük protestosundan gerekli dersi çıkarmayan hükümet dünde tekrar emniyet güçleriyle taksime müdahale etmiştir.

Bir gün sonra taksim olayları ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle görüşeceğini ilan edip, daha sonrada böyle bir müdahalede bulunması manidardır.

Bu çerçevede dün İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde olayları protesto eden meslektaşlarımıza adliye içinde polis sert bir biçimde müdahale etmiş, avukatları yaka paça çekerek, yerlerde sürükleyerek gözaltına almışlardır.


Bu davranış ve tutum kabul edilemez. Meslektaşlarımızın demokratik tepkilerini göstermek için adliyede toplanmaları en doğal haklarıdır. Böyle bir toplanmaya polisin en sert şekilde müdahale etmesi, adliyenin düzeninin sağlanması boyutunu fersah fersah aşmıştır.

Biz Şanlıurfa barosu olarak sorumluların bu tutumunu kınıyoruz. Bu müdahaleyi yapanların ve yaptıranların da en kısa sürede haklarında soruşturma açılmasını talep ediyoruz.

Şurası bilinmelidir ki; şiddetten medet uman yönetimler, toplum nezdinde meşruiyetlerini kaybederler” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.