banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Urfa AK Parti Kadın kolları için yarış kızıştı

Şanlıurfa’da İl Başkanı için mevcut il başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile yola devam kararı alınan AK Parti'de gözlerde bu sefer Kadın Kolları Başkanlığı’na çevrildi. Bütün Şanlıurfa halkı şu anda Ankara’nın Kadın Kolları Başkanlığı için kiminle devam edeceğini merak ediyor.

25 Şubat’ta yapılacak olan AK Parti 6. Olağan İl Kongresi’ne sayılı günler kaldı. Urfalılar il başkanının netlik kazanmasından memnun olurken, olağan kongrede Kadın Kolları Başkanlığı için kimin gösterileceğini merak eder oldu.

Ankara kulislerinden alınan bilgilere göre, Kadın Kolları Başkanlığı için geçen hafta birden fazla isim Ankara’ya çağrılarak mülakata alındı.

Başkanlığı için aday sayısı 3’e indirildi
Şanlıurfa’da 6.Olağan Kongre’ye sayılı günler kalırken, gözler Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanlığı’na çevrildi. Ankara kulislerinden alınan son dakika bilgisine göre mülakata giden 12 adaydan sadece 3’ü finale kaldı.

BİRKAÇ İSİM AÇIKÇA ÖN PLANA ÇIKIYOR

Kadın Kolları Başkanlığı için Ankara’ya 10’dan fazla isim çağrıldı. Bu çağrılan isimlerin arasında daha önceden Şanlıurfa kamuoyunun duymadığı isimler yer alırken, bazı isimler ise fazlasıyla tanıdık geldi.

İşte diğer adaylar ve alınan kulis bilgileri:

Kübra Dörtkardeş: Mülakata çağrılan Kübra Dörtkardeş, Eyyübiye Gençlik Kolları Eski Başkanı Fatih Dörtkardeş’in aynı zamanda eşi… Dörtkardeş, kadın kolları genel merkezinde daha önce de bazı görevlerde bulundu. Ancak Dörtkardeş’in Şanlıurfa’da hiç görev almaması şansının olmadığı anlamına geliyor.

Tuba Demir: Daha önceden kadın kollarında görev alan ve milletvekili aday adayı da olan Tuba Demir başkanlık başvurusu olmasa da adaylar arasında ismi geçiyor. 

Demet Saatçi Güven: Geçmiş dönemlerde kadın kollarında genel sekreterlik ve benzeri görevlerde bulunan Demet Saatçi Güven Ankara’ya mülakata çağrılan isimler arasında yer alıyor. Öte yandan Güven’e Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un da destek verdiği iddia ediliyor. Öyle ki Güven’in abisi Mahmut Saatçi Haliliye Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapıyor. Bu ihtimalden dolayı Güven’in referansının Haliliye Belediyesi olması bekleniyor.

Şükriye İnan: Aile tarafı da parti içinde yer alan İnan’ın kızı Eyyübiye Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapıyor. Ankara’ya mülakata çağrılan İnan’a desteğin Aysel Göncü tarafından verildiği düşünülüyor. Öte yandan kızının Eyyübiye Kadın Kolları Başkanı olması kendisi için bir handikap, rakiplerine göre maça 1-0 önde başlıyor.

Birgül Mesçi: Ankara’ya mülakata çağrılan isimlerden olan Birgül Mesçi üniversite mezunu olmasının yanı sıra iki yabancı dil de biliyor. Eğitim anlamında rakiplerinden üstün olan Mesçi’nin bu yönü nedeniyle Kadın Kolları Başkanlığı’na yakın olan isimlerden birisi olduğu düşünülüyor. Öte yandan Mesçi’ye Ak Parti İl Başkanlığı içinden bazı isimlerin açıkça destek verdiği de biliniyor.

Melek Koyuncu: Yakın kontenjanından adaylığa oynayan isimlerden birisi olarak ön plana çıkıyor. Ankara’ya mülakata çağrılan Melek Koyuncu’nun eşi Sait Koyuncu anlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapıyor.

Eda Çakmaklı: Karaköprü Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten Eda Çakmaklı bu görev için Emine Çakmak ile beraber ön plana çıkan iki isimden biri oldu. Daha önce de Karaköprü Belediyesi Meclis üyesi olan Eda Çakmaklı’nın aynı zamanda eşi de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Çakmaklı…Eşinin konumundan dolayı handikaplı olan Çakmaklı başkanlık için tüm şartları zorluyor. Nihat Çiftçi’nin Karaköprü Belediye Başkanlığı döneminden de yakından tanıdığı isim olan Çakmaklı, Nihat Çiftçi’nin en açıkça şekilde desteklediği isim olarak ön plana çıkıyor.

Sabiha Karabulut: Ankara’ya mülakata çağrılan isimlerden olan Sabiha Karabulut teşkilatın tanıdığı simalardan biri olarak ön plana çıkıyor. Karabulut hatırlanacağı üzere önceki seçimlerde de aday adaylığı başvurusun da bulunmuş ancak genel merkez adaylık listesinde kendisine yer vermemişti.

Gülmisal Taş: Ankara’ya mülakata çağrılan isimlerden biri olan Gülmisal Taş, şu anda Büyükşehir Belediyesi’nde çalışıyor. Aynı zamanda Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Taş, aynı zamanda lisans mezunu…Kadın Kolları yönetiminde yer almasından dolayı Ankara’nın sıcak baktığı isimlerin başında yer alıyor. Öte yandan Taş’ın Şanlıurfa Ak Parti Milletvekillerinden birini referans olarak gösterdiği öne sürüldü.

Zehra Kazan:  Ankara’ya çağrılan Zehra Kazan kentte avukat olarak görev yapıyor. Daha önce de MÜSİAD’da görev alan genç avukatın ismi de adaylar arasında geçiyor. 

Hayriye Yüksel Öncel: Şüphesiz Şanlıurfa kamuoyunda son zamanlarda en çok göze çarpan isimlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Ankara’ya mülakata çağrılan Hayriye Yüksel Öncel, Merhum Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel’in yeğeni. Parti teşkilatı ile arası gayet iyi olan Yüksel’in hem Şanlıurfa teşkilatında hem de Gaziantep teşkilatında referanslarının olduğu iddia ediliyor. Kulvarda rakiplerini oldukça zorlayacak.

Emine Çakmak: Ankara’ya mülakata çağrılan Emine Çakmak Kadın Kolları Başkanlığı için ismi en çok konuşulan kişi oldu. Şanlıurfa Aile Bütünlüğü Koruma Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı’nı yürüten Çakmak, kent kamuoyuyla arasını en iyi tutan kişilerin başında geliyor. Dernekte yaptığı başarılı projeler ile adından söz ettiren Çakmak’ın da bakanlıkta referansının olduğu öne sürüldü.
(Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.