banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

 

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, okul öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törene katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık burada bir konuşma yaparak 28 Şubat döneminde İmam Hatiplerin yaşamış olduğu sıkıntılara değindi.

Işık, “2002 yılında iktidara geldiğimizde Çayırova’da derslik başına düşen öğrenci sayısı 56’ydı. Şu anda 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlangıcından itibaren bu sayı 26’ya düştü. 12 yılda çok büyük emekler verdik. Problemli okulları bizzat gidip gördük. Şu anda Allah’a şükürler olsun okullaşmada çok büyük mesafeler aldık.” diyerek eğitime yapılan yatırımlara dikkat çekti.

“Üniversiteye girişin önüne kalın duvarlar çektiler”

 28 Şubat’ta eğitimde yaşanan acıları da hatırlatan Işık, “Eğitimde hepimizin yüreğini yaralayan bir problem vardı. Bu ülkede maalesef bugün özgürlükten, demokrasiden bahsedenler, Türkiye’de en büyük darbeyi eğitim özgürlüğüne vurdular. 28 Şubat döneminde imam hatip liselerinin orta kısmını kapattılar. Liselerden de üniversiteye girişin önüne kalın duvarlar çektiler. Siz bütün soruları doğru yapsanız dahi bir Boğaziçi Üniversitesi’ne veya ODTܒye giremiyordunuz. Nerede özgürlük? Bakın bu bağırıp çağıranlar o dönemde olup biten haksızlıkları alkışlayanlardı.” diye konuştu.

“Bazı dar kafalılar İmam Hatip’e gidiyorsan ilahiyat okuyacaksın diyorlar”

 Bugün bütün meslek liselerinin önünü açtıklarını ifade eden Işık, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık sadece imam hatip liseleri değil, bütün meslek liselerinin önü sonuna kadar açıldı. Biz yavrumuzu erken yaşta tercihe zorlamak zorunda değiliz. Dünyanın hiçbir gelişmiş eğitim sisteminde bu yok. Biz fırsatları yavrumuzun önüne sunacağız. O bu fırsatları görerek tercihini yapıp, o yolda devam edecek. Tercihini değiştirmek istediği anda da bunu yapacak. Bakın ben İmam Hatip mezunuyum ama tercihimi ODTÜ Matematik Bölümü’nden yana kullandım. Bazı dar kafalılar İmam Hatip’e gidiyorsan ilahiyat okuyacaksın diyorlar. Benim babam beni ilahiyatçı olayım diye oraya göndermedi. Düzgün bir insan olayım diye gönderdi. İmam hatiplerin önünü kapattılar, meslek liselerinin önünü kapattılar, ama ülkeye öyle bir zarar verdiler ki ahirette bunun hesabını veremeyecekler.”

Işık, konuşmasının son bölümünde ise “Bakın Çayırova bir sanayi ilçesi. Burada bir meslek lisesi var. Ama sanayicilerimiz nitelikli çalışan bulamıyoruz diye serzeniş içerisindeler. Bu çarpıklığın sorumlusu o 28 Şubat zihniyetidir. Öğlencilerimiz, sizden tek isteğimiz kendi değerlerinize sahip çıkın. Kendi değerlerine sahip çıkmayan insandan hiçbir şey olmaz. Biz kendi değerlerine sahip bu değerlere sahip çıkan bilime, ilime meraklı bir kuşak yetiştirmek zorundayız. Eğer yetiştiremezsek bu ülkenin geleceği hiç iyi bir noktada olmaz.” şeklinde konuştu.

“Adam gibi adam da yetiştirmek zorundayız”


Açılış programında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Kocaeli’ye hayırlı bir iş için geldiklerini belirterek “24 derslikli imam hatip lisemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Çok şükür 365 gün gibi kısa bir sürede bu okulu bitirdik. Kocaeli’de açtığımız bu imam hatip lisemiz bize bir konuda öncülük etti. Bu okulla birlikte 81 ilde 81 okul projesine başladık. Bizim eğitim anlayışımızı başkalarından ayıran bir şey var. Biz gençlerimizin sadece teknik kapasitesini, bilgi kapasitesini arttırarak yetiştiremeyiz. Biz bunun yanında adam gibi adam da yetiştirmek zorundayız. Bizler milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, kültürünü iyi bilen gençler yetiştirmeliyiz. Çünkü inanıyoruz ki, dünyayı değiştirmek için en büyük güç kalemdir. İnanıyoruz ki bir insanın kurtuluşu, dünyanın kurtuluşudur” dedi.

Törenin sonunda Bakan Fikri Işık ve diğer davetliler, okulun öğrencileri ile toplu olarak fotoğraf çektirdikten sonra program sona erdi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.