banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kocaeli Üniversitesi Mescid Birliği son zamanlarda Özelikle ODTÜ’de yaşanan olaylar hakkında Umuttepe merkez kampüste bir basın açıklaması düzenledi. Türkiye’de yaşanan diğer hadiselere de değinilen açıklamayı grup adına Enes Çetin okudu.

Son zamanlarda Orta Doğu Teknik Üniversitesi , Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel Üniversiteleri başta olmak üzere Türkiye’de bir çok üniversitede Müslüman öğrencilere yönelik saldırılar gerçekleştiğini hatırlatan Çetin KOÜ Mescid Birliği olarak Müslüman kardeşlerine yapılan bu saldırıları kınadıklarını ifade etti.

Anayasal bir özgürlük olan ibadet hakkının hiçbir yerde engellenemeyeceğinin altını çizen Çetin, “Maalesef hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz günlerde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde din kardeşlerimize yönelik insanlık dışı bir saldırı meydana gelmiştir. Amaçları sadece Allah’ın emri olan ibadetlerini yerine getirmek için bir araya gelen kardeşlerimize yönelik bu saldırının ne İslam dininde nede bu saldırıyı gerçekleştiren sözde insanların bas bas bağırdığı hümanizmde asla yeri yoktur.’’ dedi.

“Kardeşlerimizin Yanındayız”

 ODTÜ’de zulüm gören öğrencilerin yanlarında olduklarının altını çizen Çetin,  “Son derece şuursuzca yapılan bu Vandallık, asla kabul edilemez. Kendilerini özgürlük, modernite, eşitlik ve adalet bekçisi olarak lanse eden bu güruh söz konusu İslam ve Müslüman olunca, kirli yüzlerini gösterip bu kavramları hiçe sayıyorlar.  Bu zulümlere ve engellemelere karşı duruşumuzu Müslümanca sergilemek için toplandık. Yıllardır süregelen bu ve buna benzer çeşitli saldırı ve engellemelere karşı, bu saldırıları gerçekleştirenler gibi onlara cevap vermeyişimiz yine bilindiği üzere İslam şiarındandır.” dedi.

Farklı üniversitelerde olan olayların hepsi aynı kafanın, aynı bakış açısının ve tahammülsüzlüğün ürünü olduğunu söyleyen Çetin, saldırıyı gerçekleştirenlere hesap sorulmasını istedi.

“Mescitleri müdafaa edeceğiz”

Mescitleri müdafaa edeceklerini söyleyen Çetin, “Bu senaryoların farkında olarak biz biliyoruz ki Mescitleri müdafaa etmek, Filistin’deki ablukaya karşı durmaktır. Mescitleri müdafaa etmek, terör devleti İsrail ile bütün köprüleri yıkmaktır. Mescitleri müdafaa etmek, İslam ümmeti kan ağlarken ABD ve AB ittifakına karşı durmaktır. Mescitleri müdafaa etmek, ümmet paramparça iken NATO ile işbirliği değil çekiç gücü vatan toprağımızdan kovmaktır. Mescitleri müdafaa etmek, camii merkezli bir medeniyeti inşa etmek için çalışmak, İslam Birliği’ni kurmaktır.” diye konuştu.

Basın açıklaması ardından grup sessizce dağıldı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.