banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Üniversiteden Kamuoyuna Açıklama!..

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun başkanlığında toplanan Gaziantep Üniversitesi Senatosu, ülkede yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği toplantının ardından açıklama yayınladı. Gelişmelerin dikkatlice izlendiği ve vesayetin her türlüsünün sonlandırılması istenen senato bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

'Gaziantep Üniversitesi Senatosu olarak, son zamanlarda ülkemizde yaşanan gelişmeleri dikkatle izlemekle birlikte, insan hakları, hukuk devleti ve demokratik ilke ve değerlere inancını kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bundan önce olduğu gibi, bugün karşı karşıya olduğumuz sorunların üstesinden gelinmesinde, birlik beraberlik içerisinde tek adresin Kurtuluş Savaşını kazanan ve nice büyük başarılara imza atan Türk Milleti'nin temsili mekanı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu kabul, onun iradesinde dışarıdan yapılacak her türlü müdahaleyi reddediyoruz. Demokrasimizin bir daha asla kesintiye uğratılmamasını, etik dışı kamu yetkisi kullanımının önlenmesini ve vesayetin her türlüsünün sonlandırılmasını insan haklarına dayalı hukuk devletinin inşasının tek yolu olarak görüyor, meşru demokratik siyasi rekabetin anayasal düzende yetkisini milletten alan siyasal aktörler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz.'

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.