banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Üniversite öğrencilerine aşure ikramında bulunuldu

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Üniversitesi'ndeki öğrencilere aşure ikramında bulundu. Tahmazoğlu, Muharrem Ayı'nda bu yıl 350 bin kişiye aşure ikramı yapacaklarını söyledi.

Muharrem Ayı kapsamında aşure dağıtım geleneğini bu yıl da kent genelindeki bazı noktalarda sürdürdüklerini belirten Tahmazoğlu ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite yemekhanesi önünde açılan stantta üniversite öğrencilere aşure dağıttı.

Muharrem Ayı'nın önemine dikkat çeken Tahmazoğlu, “Genel olarak aşure geleneği bizim kültürümüzde var.  O yüzden Şahinbey Belediyesi olarak geleneksek hale getirdiğimiz aşure dağıtım geleneğimize her yıl devam ediyoruz. Bu yılki muharrem ayı içerisinde yaklaşık olarak 350 bin kişiye aşure dağıtımını gerçekleştireceğiz. Her gün 12 bin vatandaşımıza şehrin farklı yerlerinde aşure ikram ediyoruz.” dedi.

Gaziantep Üniversitesi ve diğer üniversitelerde de geleneksel olarak aşure ikram ettiklerini belirten Tahmazoğlu, “Aşure 17 çeşit malzemeden bir araya geliyor. Hepsinin rengi ayrı, tadı ayrı fakat bir araya gelince güzel bir tat ortaya çıkıyor. Bizim ülkemizde böyle. Bizim farklı dillerden veya farklı ırklardan olan insanlarımızın mozaiği de bu güzel Türkiye’mizi oluşturuyor. Tadımız bal olsun dirliğimiz, birliğimiz beraberliğimiz daim olsun.” temennisinde bulundu.

Gaziantep Üniversitesi rektörü Profesör Dr. Yavuz Coşkun da, Muharrem Ayı’nın birleştirici gücü olduğunu söyleyerek, “Aşure günü bu farklılıkların bir ahenk içerisinde birlikteliğini gösteren özel bir gündür. Zaten aşure içerisinde de onlarca farklı gıda maddesi var. Anlamını düşünürsek, hakikaten 45 bin öğrencinin yaşadığı bu kampüste her sene bu etkinliği gerçekleştirmek, gençlerimizin bir araya gelmesini sağlamak, birbirlerine karşı sevgi ve saygıyı güçlendirmek ayrı bir öneme sahiptir.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.