banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Üniversite öğrencilerinden İsrail'e tepki

MUŞ-   Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden oluşan   Üniversite Ak Gençlik (ÜNİAK) grubu, Siyonist İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıların, ıbasın açıklaması yaparak lanetledi.


 

Topluluk adına basın açıklamasını Büşra Nur Akın okudu. Akın, İsrail'in yaptığı saldırılarda asıl sorumluların İsrail ile, bu saldırılarıa karşı bir şey yapmayan Müslüman dernek başkanları, tahtlarında oturanlar, paraya para demeyenler, cemaatler ve İslam devletleri liderleri olduğunu söyledi.


 

Mescid-i Aksa'yı terör devleti İsrail saldırılarına karşı korumanın tüm Müslümanlarının görevi olduğunu ifade eden Akın, "Sebep ne olursa olsun, Müslümanlar Mescid-i Aksa'ya uzanacak her ele karşı topyekun haykırmak  zorundadır. Bu bir şeref ve haysiyet meselesidir. Çünkü Kudüs Müslümanların mukaddesidir. " diyerek tüm Müslümanları Kudüs için bir şeyler yapmaya davet etti.


 

Filistin'in uğradığı zulme karşı kınama bildirilerinden başka bir şey yapmayan Birleşmiş Milletler gibi uluslar arası kuruluşların çifte standart uyguladığını söyleyen Akın, Filistinlilerin sesi soluğu olma vazifesinin, uluslar arası topluma terk edilmemesi gerektiğinin vurgulayarak,  bunun tüm Müslümanların vazifesi olduğunun altını çizdi.


 

Basın açıklaması  etkinliği, Kudüs için 5 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi. ( Mustafa Bikeç- İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.