banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Üniversite öğrencileri: Yasin Börü'nün ismi okuluna verilsin

Dicle Üniversitesinde eğitim gören bir grup kız öğrenci, geçtiğimiz yıl kurban eti dağıtırken PKK/HDP’liler tarafından katledilen Yasin Börü’nün okuduğu Yenişehir Gaffar Okan Anadolu Lisesi önünde toplandı.

Yasin Börü ile 3 arkadaşını katledilmesine tepki gösteren öğrenciler, Börü’nün okuduğu liseye Şehit Yasin Börü isminin verilmesini istediler.

Üniversite öğrencileri, ‘Hepimiz Yasin Börü’yüz’, ‘Yasin’e Adalet Zulme Lanet’, ‘Amed Uyuma Şehidine Sahip Çık!’ ve ‘Zalimler İçin Yaşasın Cehennem’ ve ‘Yasin’e Vefa, Okuluna Şehit Yasin Börü Adı Verilsin’ pankartları açtılar.

Grup adına açıklama yapan Dicle Üniversitesi öğrencisi Zeynep Duyu, Yasin Börü’nün katledilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Börü ve arkadaşlarının Kürtler için bir kahraman karakterine büründüklerini belirten Duyu, “Kur’an talebesi bu dört arkadaş, başlarının ezilmesi yönüyle Habil’i, ateşte yakılmaları yönüyle Hazreti İbrahim ve Uhdud Ashabı’nı, kendi halkları tarafından ihanete uğraması yönüyle Hazreti Hüseyin’i temsil ederken, onların katilleri çağın Kabil, Nemrut, Yezitleri rolünü oynamıştır. Yasin ve şehadet arkadaşları ümmetin yetimi olan Kürtler için bir kahraman karakterine bürünmüş, çocukların, genç kızların ve delikanlıların idolü olmuş, özelde Amed’in, genelde Türkiye’nin vicdanının sesi olmuştur.” dedi.

Okuduğu okula Şehit Yasin Börü isminin verilmesini talep ettiklerini aktaran Duyu, “Bizler, Dicle Üniversitesi gençliği olarak bu barbar azınlığın Kürt halkının alnına sürdüğü bu utanç lekesini gidermek ve şehidimizin hatırasını yaşatmak adına öğrencisi olduğu okula Şehit Yasin Börü adını vererek sembol haline getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ve bu talebimiz gerçekleşinceye dek eylemlerimizi sürdüreceğimizi bildiriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler, açıklamanın ardından okulun girişine Yasin Börü fotoğrafı ve gül bıraktılar. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.